Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Száztíz éves a váradi villamosközlekedés

Történeti visszatekintéssel emlékeztek meg a száztíz éves nagyváradi villamosközlekedésről pénteken, a Lorántffy Zsuzsanna Egyházi Központ múzeumtermében. A Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság szervezésében zajló rendezvényen Dukrét Géza köszöntötte a szépszámú egybegyűltet, majd Makai Zoltán villamosmérnök beszélt a magyarországi villamosközlekedés kezdeteiről. Mint mondta, Budapesten 1887-ben indult el az első villamos, s a példát hamarosan a vidéki városok is követték. Régiónkban először Temesváron (1899), majd Nagyváradon (1906) építettek ki villamoshálózatot. Az I. világháború kitörésekor a vidéki városok közül, Váradnak volt a legkiterjettebb villamoshálózata – fogalmazott.

Makai Zoltán és Nagy István

Makai Zoltán és Nagy István

A rövid felvezetőt követően Nagy István tanár tartott előadást a nagyváradi villamosközlekedés történetéről, hivatkozva Hochhauser Ronald tanulmányaira, valamint a témában megjelent különböző kiadványokra. Mint elmondta, az első próbajáratok 1906 márciusában indultak el, április 25-én pedig a lakosok is kipróbálhatták az új, csodaszámba menő közlekedési eszközt. A kezdetekkor három vonal létezett. Az 1-es vonal szerelvényei a Nagyállomás és a váradvelencei pályaudvar között, a 2-es vonaléi pedig az Aradi út és a Nagyállomás között közlekedtek. A 3-as vonal a Rhédey-kart felé vezetett.

Szaztiz eves 2

A vetítettképes előadás keretében, korabeli fényképekkel illusztrálva mutatta be a különböző korszakok villamosvonalainak térképeit, illetve az évek során eszközölt változtatásokat, átnevezéseket. Mint az előadásból kiderült, Nagyváradnak 1957-ben volt a legkiterjedtebb villamoshálózata. Szó esett még a fokozatosan fejlődő áramellátási rendszerről, a teherszállító villamosmozdonykról, illetve a városunkban használt villamostípusokról is, a két vezetőállásos Siemens Schuckert berendezéssel felszerelt motorkocsiktól, a temesvári sárga villamosokon és Tatrákon át egészen napjaink bécsi gyártású Siemenseikig. Az előadás kötetlen beszélgetéssel zárult, melynek keretében a jelenlevők megoszthatták saját ifjúkori emlékeiket, tapasztalataikat a váradi villamosokkal kapcsolatban.

Sz. G. T.