Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Százegy kép vajdasági fotósoktól

Vajdasági fotóművészek képeiből nyílt tárlat pénteken a nagyváradi Euro Foto Art Egyesület Nagyvásár téri (ma December 1. tér) galériájában.

Az újvidéki székhelyű, 2010-ben alakult Vajdasági Fotográfusok Klubja tagjainak 101 munkáját Ramona Novicov műkritikus méltatta. Claudiu Szabó fotóművész, a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub alelnöke, illetve a rendezvényt támogató Bihar Megyei Tanács vezetőjének, Cornel Popának a kabinetfőnöke, Horia Carţis köszöntötték a maroknyi jelenlévőt. Ramona Novicov szóvá is tette, milyen keveseket érdekel a fotóművészet, mennyire csekély ez iránt az érdeklődés, pedig ezt az igen színes, sok témakört és látásmódot felvonultató anyagot érdemes szemügyre venni.

szazegy 2

A szociofotóktól a portrékon, aktokon át a természetképekig szinte minden témát megjelenítenek a vajdaságiak által lencsevégre kapott színes, illetve fekete-fehér felvételek. Mivel a tematikájuk igen változatos, a szemlélő hamar megtalálja a kedvére valót, és valóban, ahogyan a műkritikus is kifejtette, minden kép egy üzenetet hordoz. Érdemes hát ezeken elgondolkodni. A megnyitón a látványt zenei aláfestéssel tette teljessé a nagyváradi Wenzel Pichl Vonóstrió – Costin Éva (hegedű), Thurzó Sándor József (mélyhegedű) és Bozsódi Beáta (gordonka) – közreműködése.

Az Európai Fotográfiai Fesztivál keretében szervezett kiállítás június 18-ig látogatható, hétköznapokon 8–19 óra között.

S. T. K.