Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szavalóverseny volt Szalárdon

Hetedik alkalommal szervezte meg Kőrösi Mária tanítónő, a Szalárdi János Egyesület égisze alatt a Petőfi Sándor regionális szavalóversenyt március 14-én, szombaton.

A versenyen 61 diák szavalt, ők a következő településekről érkeztek: Bihar, Hegyközkovácsi, Hegyközcsatár, Hegyközújlak, Hegyközpályi,  Hegyközszáldobágy, Hegyközszentmiklós, Hegyközszentimre, Jákóhodos, Paptamási, Szalárd. A zsűrit hagyományos módon dr. Pető Csilla, Szigeti Ferenc nyüvedi lelkipásztor F. Bathó Ida színművész alkotta.A versenyt megelőzően csütörtökön pedagógus továbbképzést tartottak ugyanezen települések ötven pedagógusa jelenlétében. Előadást tartott dr Pető Csilla és Bodóczi Erzsébet tanárnő.

szavaoverseny

A verseny elején Kovács Ferenc zenetanár énekelte a Nemzeti dalt, mintegy ráhangolódásként a versenyre. Fellépett a Pitypang néptánccsoport, az iskola kórusa és a János Vitézből is előadott egy jelenetet a színjátszócsoport.

„A néptánccsoport egy mesét adott elő, amit tánccal fűszereztünk. A szegény embernek a rengeteg gyereke nem szeret dolgozni, ezért világgá zavarja őket, és az a feladatuk, hogy addig haza ne jöjjenek, míg meg nem tanulnak táncolni. Bejárják a különböző vidékeket, és táncolni tanulnak: felcsíki, szilágysági, moldvai táncokat mutattunk be a mesébe szőve.” – mondta lapunknak Kőrösi Mária,a  szervező egyesület elnöke.

F. N. L.

Díjazottak:

III. osztály

I. díj: Piski Orsolya

II díj: Kalmár Emőke

III. díj Szabó Ákos

IV. osztály:

I. díj: Czeglédi Roland

II. díj: Bereczki Barbara

III. díj: Kőrösi Bence

V–VI. osztály

I. díj: Nyíri Stefánia

II. díj Kőrösi Mátyás

III .díj: Dani Sára

VII–VIII. osztály:

 I. díj: Kovács Reghina

II. díj: Molnár Edina

III. díj: Szilágyi Henrietta