Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szárnybontogató fiatalok a színpadon

Tehetségkutató bemutatkozó előadást szervezett kedden este a Partiumi Magyar Művelődési Céh (PMMC) a nagyváradi Partiumi keresztény Egyetem dísztermében. A PMMC vezetője, Horváth István köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, a kezdeményezés célja, hogy azok a fiatal, tehetséges diákok, akiknek amúgy nem volna lehetőségük közönség előtt bemutatkozniuk, megkaphassák ezt az esélyt.

Horváth István

Horváth István

A keddi rendezvényen nyolc szárnybontogató fiatal mutatkozott be, valamennyien a zene területén szeretnének érvényesülni. Borbíró Tímea, Ferencz István, Ilisz Dominik, Kalló Maya, Niculas Ana, Pálfi Boróka, Quai Chiara és Szűcs Stefánia a nagyváradi Művészeti Líceum diákjai, zeneszámokat adtak elő hegedűn, zongorán, fuvolán. Felkészítésükben Jámbor Erzsébet, Lupse Anita és Mircescu Georgiana Iudita zenetanárok segítettek.

szarnybontogato 2

A rendezvényen – melyen a fiatalok családtagjai, barátai is részt vettek – kis létszámú, de lelkes közönség, biztatta tapssal a szárnybontogató ifjakat.

(szőke)