Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Számítógépvásárlási-utalványok diákoknak

A tanügyminisztérium jóvoltából idén 17.129 rászoruló iskolás és egyetemi hallgató részesül majd fejenként 200 euró értékű számítógépvásárlási-támogatásban. Az utalványokat már  eljuttatták a kedvezményezettekhez, akiknek augusztus végéig kell megvásárolniuk a számítógépeket. Az erre szóló minisztériumi rendelet és a 2015-ös kedvezményezettek névjegyzéke kedden jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

technology-785742_1280

A kormány idén májusban hagyta jóvá, hogy számítógépvásárlási-támogatásban részesülhessenek azok a közoktatásban résztvevő fiatalok, akiknek családjában az egy főre eső, bruttó havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A 200 euró értékű utalványok színét biztonsági okokból évről évre megváltoztatják egy-egy kormányrendelettel. Ennek megfelelően az idei utalványok halványkék színűek.

Az illetékesek javaslata szerint az említett összegből a kedvezményezettek legalább egy 2 Ghz-es processzorú, 1 Gb RAM memóriával és 250 GB-os merevlemezzel rendelkező számítógépet kell venniük engedélyezett operációs rendszerrel és antivírus-programmal ellátva. A tanügyminisztérium által erre a célra kiutalt idei költségvetés mintegy 16 millió lej volt. Az Euro 200 elnevezésű program keretében a kormány 2004 óta támogatja a rászoruló diákokat abban hogy számítógépet vásárolhassanak.

Sz. G. T.