Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalontaiak is nyertek a hétvégi pingpongtornán

Nyolcvanhárom fiatal tehetség vett részt a Nagyváradi King Pong SK által a hétvégén megrendezett asztalitenisz-tornán.

A bihariak mellett Fehér, Szilágy és Szatmár megyei fiatalok is indultak a megmérettetésen, amelyen összesen 83 sportoló állt a zöld asztalhoz. A MiniAmatour nevet viselő erőpróbán a váradiak mellett, négy bihari településről (Nagyszalonta, Székelyhíd, Margitta és Bors) érkeztek fiatalok. Három korosztályban és kezdő, illetve haladó szinten mérték össze rátermettségüket a pingpongkedvelők, így összesen hét kategóriában díjazták a legjobbakat.

A hétvégi torna résztvevői

A hétvégi torna résztvevői

Íme a torna végeredménye, a 6-10 évesek között, a haladóknál: 1. Kornya Ádám (Nagyszalonta), 2. Pop Ştefan, 3. Iosif Patriciu (mindketten Zilah), a kezdőknél: 1. Andrei Cristea (Nagyenyed), 2. Nagy Ábel (Margitta), 3. Mados Tamás (Nagyszalonta), a 11-13 évesek között, a haladóknál: 1. Vasvári Gábor (Nagyszalonta), 2. Alexandru Sabou (Zilah), 3. Nosz Tamás (Várad), a kezdőknél: 1. Raul Iuhas (Margita), 2. Mailinger Cristian (Várad), 3. Szodorai Szabolcs (Margitta). A 14 év alattiak nyíltversenyében a szalontai Király Pongrác bizonyult a legjobbnak, A lányoknál két korosztályban avattak győztes, a kisebbek (6-10 évesek) között a zilahi Demjén Eszter nyert, megelőzve Kornya Zsófiát (Szalonta) és Daria Taloşt (Zilah). A nagyobbak (11-15) versenyének végeredménye: 1. Irina Goşa, 2.Domokos Réka (mindketten Zilah), 3. Coltău Ana (Salonta).

King Pong 1 (1)

A verseny végén minden résztvevő oklevelet kapott a szervezőktől, míg a kategóriánkénti legjobb három résztvevő, kupát és érmet valamint ajándékokat kaptak a torna egyik támogatójától. Tombolahúzást is szerveztek, így azok is ajándékkal távoztak, akik nem zártak dobogón az egyes kategóriában.

A King Pong SK vezetője, Balogh Gergő arról tájékoztatta lapunkat, hogy legközelebb február 21-én tartanak asztalitenisz-tornát, ekkor felnőtteket várnak majd szerte Erdélyből, de határon túlról is. A tervek szerint ugyanis nemzetközi jellege lesz majd a megmérettetésnek, amellyel a klub két éves fennállását ünneplik meg.