Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalontai vereség a nyitányon

Egy mérkőzést játszottak szombaton a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2015–2016-os idényének nyitófordulójában. A Borsi Viitorul 3–2-re legyőzte a tavalyi meglepetéscsapatot, a Nagyszalontai Olimpia VSK-t.

A kihagyott helyzetek megbosszulték magukat, négygólos vereséggel kezdte a bajnokságot a Toldi FC

A kihagyott helyzetek megbosszulték magukat, négygólos vereséggel kezdte a bajnokságot a Toldi FC

A találkozó végeredménye sokak számára meglepő lehet, ám a látottak alapján teljesen megérdemelt a borsi csapat sikere. A hajdúvárosiakhoz visszatérő, a román élvonalat is megjárt hátvéd Dorin Mihuţ öngólt vétett a találkozón. A Margittai Viitorul magabiztos győzelemmel rajtolt, miután 4–0-ra verte a Céckei Locadint. Utóbbi gárda, úgy került a megyei élvonalba, hogy a Bondoraszói Poiana visszalépett a küzdelemtől.

 

Halasztással kezdtek

A nyitónap másik találkozójára nem került sor, ugyanis a Nagyváradi Bihar FC II halasztást kért és kapott a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesülettől. A váradiaknál úgy tűnik helyre álltak a dolgok, de a csapatokat illetően nagy fejetlenség tapasztalható a piros-kék klubnál, emiatt kértek halasztást. A Mihályfalvi Unirea vezetői sportszerűségből jelesre vizsgáztak (a pályán szeretnék legyőzni a Bihar FC-t, s nem a zöld asztalnál megszerezni a pontokat), hiszen az ő beleegyezésük nélkül fogadták volna el a váradiak kérelmét.

 

Elrajtolt a másodosztály is

A megyei másodosztályban két mérkőzésre került sor szombaton. Az első találkozón a Nagyváradi Frontiera 4–0-ra legyőzte a Hegyközszentmiklósi Toldy FC-t, amelynek több gólhelyzete is volt a meccsen, de betalálnia még büntetőrúgásból sem sikerült. A játék képe alapján szorosabb meccs volt, mint azt a végeredmény mutatja. A hazai csapat negyedik gólját a második ifjúságát élő Fane Zima szerezte. Az idén 51. életévét töltő játékos-edző a megyei labdarúgó-egyesület alelnöki tisztét is betölti.

A megyei első osztály nyitófordulójában: Borsi Viitorul–Nagyszalontai Olimpia VSK 3–2, Margittai Viitorul–Céckei Locadin 4–0, Bihardiószeg–Vaskohsziklás 7–1, Harangmező–Élesdi Crişul 6–0, a Madarász–Partium FC 9–1, a Biharszentandrás–Váradi Egyetemi FC 5–1, és a Keményfok–Belényes 0–7. A Mihályfalva- Bihar FC II meccset elnapolták.

A megyei másodosztály első csoportjának első fordulójában: Váradi Frontiera–Hegyközszentmiklós 4–0, Hegyközpályi FC–Bihari Földvár 4–0. A Váradszerntmárton–Székelyhíd, a Fugyivásárhely II–Alsólugas, a Tataros–Révi SE, az Esküllői Inter–Barátkai Unirea, a Berettyószéplak–Váradi Sportiskola és a Vársonkolyos–Mezőtelegd találkozók lapzártánk után értek.

A megyei másodosztály második csoportjának első fordulójában: Tulkai Victoria–Illyei Voinţa 11–0. A Biharkabai Gloria–Feketebátori Inter, a Gyapjui Dacia–Köröstarjáni Viitorul, a Biharrósai Unirea–Cséffai SE, a Vaskohi Biharea–Bihardobrosdi Vulturul, a Bontesdi Zorile–Gurányi Padişul, a Mácsapusztai Unirea–Körösszegi Voinţa és az Alsókocsobai Izvorul–Váradi Liberty találkozók lapzártánk után értek véget.

 

Hétvégi eredmények

A magyar élvonal hatodik fordulójában: Puskás Akadémia–Vasas 1–0, Békéscsaba–Budapest Honvéd 1–4, Újpest–Haladás 0–0, Paks–Diósgyőr VTK 1–1, Debreceni VSC–Ferencváros 0–3. Az MTK–Videoton meccs tegnap, lapzártánk után ért véget.

A román élvonal nyolcadik fordulójában: Konstanca–Temesvár 4–0, Marosvásárhely–Voluntari 2–1, Botoşani–Târgu Jiu 0–2, Dinamo–Petrolul 2–0. A Craiova–Steaua és a Giurgiu–Jászvásár meccs tegnap, lapzártánk után ért véget. A mai program: Chijna–Kolozsvári CFR (21, Digi Sport 1).