Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalontai magyar vállalkozónők fóruma

A Bihar megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete fórumra, kötetlen beszélgetésre hívta meg Nagyszalonta magyar vállalkozónőit, illetve a vállalkozni szándékozó hölgyeket.

A szalontai Magyar Házban a Szabó Tünde irodavezető által szervezett eseményen 21 hölgy vett részt, az egyesület elnökségét pedig Biró Rozália parlamenti képviselő, Jári Mária alelnök, illetve Pető Dalma ügyvezető elnök képviselte.

szalontai

A nőket képviselő szervezetek kiépítésének fontosságáról, a női érdekképviseleti hálózatok összekapcsolásáról, a mindennapi nehézségekkel küszködő hölgyek támogatásának szükségességéről beszélt bevezetőként Biró Rozália parlamenti képviselő. Jári Mária alelnök asszony az egyesület célkitűzéseiről, az együttműködés adta lehetőségekről, az egymást, mint vállalkozásokat erősítő összefogásról, a vállalkozók termékeinek, szolgáltatásainak ismertebbé válásáról osztotta meg az egyesület elgondolásait a résztvevőkkel.

Pető Dalma ügyvezető elnök az egyesület működéséről, a taggá válás lehetőségeiről, előnyeiről, a képzési lehetőségekről, valamint az egyesület további tevékenységéről beszélt.

Ezt követően a jelen lévő vállalkozóhölgyek önmagukat, vállalkozásukat, termékeiket, illetve szolgáltatásaikat mutatták be, és ezáltal olyan változatos, innovatív vállalkozásokra irányult a figyelem, mint például ékszerkészítés, sajt és tejtermékek gyártása, virágkompozíciók, dekorációk készítése. Ugyanakkor a hagyományosnak nevezhető vállalkozások képviselői is jelen voltak, mint például  zöldségtermesztés, használtruha kereskedés, könyveléssel foglalkozó cég, papír-írószer bolt, biciklisbolt, méteráru forgalmazásával foglalkozó bolt. Nem kis büszkeséggel ismertettek a résztvevők nyelvoktatással, képzéssel foglalkozó vállalkozásokat is.

szalontai 2

A találkozót átölelő gondolat szinte egyhangúan fogalmazódott meg a résztvevők részéről arra vonatkozóan, hogy olyan vállalkozásokat részesítenek előnyben, amelyek a közösség érdekeit szolgálják, elősegítik fejlődését, a fiatalok szülőföldön maradását és érvényesülését teszik lehetővé. Felmerült annak a szükségessége, hogy diákoknak vakáció alatti munkahelyeket kellene biztosítani, részben azért, hogy beleláthassanak, megismerhessenek egy-egy szakterületet, részben pedig azért, mert sok fiatal van, aki szívesen dolgozna szünidőben.

A Bihar megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete felvállalta azt, hogy a következő vakációs időszakra munkahelyeket keres a tagsága vállalkozói körében az érdeklődő diákok számára.

A fórum zárórészeként a résztvevőket felkérték, hogy csatlakozzanak és váljanak az egyesület tagjaivá, hiszen közös erővel még sikeresebb vállalkozást, szeretetteljesebb életet tudhatunk magunkénak.

Az egyesület a nyár folyamán további fórumokat szervez majd Bihar megye városaiban, nagyobb településein.