Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalontai kisdiákok jártak Nagyváradon

Az szalontai előkészítő D osztály utolsó iskolai hete is tartalmasnak bizonyult, hiszen mint ahogy azt áprilisban megbeszélték, kedden a hajdúvárosi Arany János Elméleti Líceum kisdiákjai látogattak el váradi testvérosztákyukhoz, a Szent László Teológiai Líceum I. A osztályos nebulóihoz.

PHTO0374.JPG

Volt nagy öröm már az induláskor, hiszen a már ma nem annyira „divatos” járművel, azaz vonattal indultak útnak, amit sok gyerek szinte nem is lát az autók világában. A gyerekeket első állomásukon Tankó Veronika Zita tanítónő gyermekei fogadták otthonos osztálytermükben, ahonnan együtt a két osztály ellátogatott a szépen felújított Állatkertbe. Itt aztán volt móka, kacagás. Az állatok maguk is csodálkozhattak a gyerekseregen, amely ide-oda szaladgált, hogy megcsodálja őket. A kicsik még a villamost is kipróbálhatták, amivel visszatértek az iskolába.

Tankó Zita egy nagyon ötletes kézimunka-tevékenységgel készült a gyerekeknek, akik párban színeztek, mindenki a Szalontán megismert „testvérével”. Nem maradt el az eszem-iszom sem, a lelkes váradi szülőknek köszönhetően a kicsik teli pocakkal hagyták el a líceumot és tértek haza, Szalontára. Természetesen lesz folytatása ennek a jó testvéri viszonynak. A tanítónők a jövő évre is változatos, jó hangulatú programokat terveztek.

Szallós Ildikó tanítónő