Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalontai győzelem a Praszler–stadionban

Nem sikerült a győztes bemutatkozás a Mihályfalvi Unirea újonnan kinevezett edzőjének, ifj. Fele Sándornak. Az érmelléki gárda egy góllal kikapott a hajdúvárosi Olimpiától.

Az ifjúsági meccs végén még az Unireások örülhettek, legyőzve a tavalyi bajnok szalontaiakat, akik az országos bajnokságban végül bronzérmet szereztek. A felnőtteknél elszántan küzdött az új mezben pályára lépő hazai gárda, amelynek gólszerzési lehetősége is akadt, ám Fele Szabolcs (10. p), majd Dumiter (20.) kísérlete célt tévesztett. Előbbi helyzetnél büntetőrúgást reklamáltak a hazaiak, de a játékvezető a 16 vonalról adott szabadrúgást az Unireának. A vendégek a 35. percben szerezték meg a mindent eldöntő találatot, Neagrău 18 méterről lőtt kapura, s megadásra késztette a meccsen egyébként jól védő Perényit.

Az újabb ziccer a hajdúvárosiak előtt akadt, de kimaradt, majd a hazaiak hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, a labda nem akart utat találni a kapuba.

Az Unirea a következő összeállításban lépett pályára: Perényi – Csiri, Lakatos, Horváth, Crişan R., Létai, Fele Sz., Illés, Gábor (54.p. Vadkerti), Dumiter, Keresztúri (80.p. Gyula).

A hétvégén újra hazai pályán próbálkozhat a három pont megszerzésével az Unirea, az ellenfél a Keményfoki Victoria lesz. A mérkőzést szombaton 16 órától rendezik meg a Praszler Gyula Stadionban.

A forduló rangadóján az éllovas Luceafărul három góllal verte a második helyezett harangmezői FC-t, amely egy órán át tudta magát tartani a Szentmártonban lejátszott meccsen.

Unirea Olimpia

A megyei első osztályú bajnokság 17. fordulójának szombati mérkőzésein: Bihar FC–Szentandrás 0–2 (az ifjúsági csapatok meccsén: 2–0), Bors–Belényes 0–2 (1–8), Élesd–Partium FC 0–1 (1–2), Margitta–Vaskohsziklás 2–0 (1–4), Keményfok–Bondoraszó 2–3 (4–5), Mihályfalva–Nagyszalonta 0–1 (1–0), Egyetemi FC–Liberty CF 8–2 (4–0), Luceafărul–Harangmező 3–0 (1–3). Következik (március 20–21.): Szalonta–Szentandrás, Liberty CF–Bihar FC II, Belényes–Egyetemi FC, Partium FC–Bors, Harangmező–Élesd, Vaskohsziklás–Luceafărul, Bondoraszó–Margitta, Mihályfalva–Keményfok.