Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalontai éremszerző az ifjúsági lábtenisz vb-n

Amint azt már pénteki lapszámunkban beharangoztuk, a csehországi Nimburkban került sor az U21-es korosztályú férfi, illetve a női futnet (lábtenisz) világbajnokságra, amelyen szalontaiak is pályára léptek, mi több, érmet is szereztek a rangos megmérettetésen.

Nagy Darius és edzője, Sorean László (jobbról) az egyéniben megszerzett bronzéremmel

Nagy Darius és edzője, Sorean László (jobbról) az egyéniben megszerzett bronzéremmel

A román ifjúsági válogatottat a Nagyszalontai Tengo SK tagjai alkották. Nagy Darius mindhárom számban (egyéni, dupla és tripla) pályára lépett, mellette Denis Purjea és Csősz Krisztián, valamint a még U17-es korosztályú Marc Bence, Lăzău Norbert és Bondár Bertalan alkotta a hajdúvárosi kontingenst. A csapat edzője Sorean László, a Tengo SK edzője, egyben vezetője volt. A női csapatban szintén van szalontai játékos, Mădălina Istrate és Andreea Neag révén.

A csehországi megmérettetésen 14 ország nemzeti csapata vett részt, Európa mellett Ázsia (Dél-Korea, Irak és India) és Dél-Amerika (Kolumbia) képviseltette magát. A nyitónapon remekül szerepelt mind a junior, mind pedig a női válogatott, amely kiharcolta a negyeddöntőben való szereplés jogát. Az ifik még játszmát sem veszítettek a csoportmeccseken. A vb második napján a négy közé kerülés volt a tét, egyéniben és párosban teljesítették is a célkitűzést a juniorok, míg triplában a cseh együttes állta útját a csapatnak. A zárónapon két bronzéremért léphetett pályára a román válogatott, Nagy Darius (az elődöntőben nagy csatában maradt alul a koreai vetélytársával szemben) magabiztos játékkal győzte le szlovák ellenfelét, így dobogóra állhatott. Párosban a koreaiak voltak az ellenfelek a bronzcsatában, s kiélezett meccsen, a döntő játszmában kapott ki Sorean László edző fiatal csapata (játszmánként: 10–12, 11–5, 11–5), amely így negyedik helyen zárt. Triplában is pályára lépett a zárónapon a szalontaiak alkotta csapat, amely 2–0-ra legyőzte a franciákat, így ötödik helyen végzett a rangsorban.

Nagy Darius bronz Nymburk

A lányoknál két számban küzdött a dobogós helyezésért a két hajdúvárosi sportolót soraiban tudó román válogatott, de egyéniben és párosban is végül negyedik lett Daniel Sarman együttese. Triplában, a férfiakhoz hasonlóan az ötödik helyen zárt a csapat, amely a zárómeccsen Dániát győzte le.

Az eredmények alapján az U21-es gárda negyedik, a női válogatott pedig ötödik lett a nemzetek rangsorában.

A junior fiú és a női lábtenisz válogatott

A junior fiú és a női lábtenisz válogatott

„A világbajnokság előtt legalább két éremmel számoltam, de a Csehországban tapasztalt erőviszonyokat figyelembe véve, elégedett lehetek a megszerzett éremmel. A nemzetközi futnet (lábtenisz) komoly fejlődésnek indult, s nem a csehekről vagy a szlovákokról van szó, akik eddig is uralták a küzdelmet, hanem a koreaiakrók, a franciáról, a svájciaktól, avagy az irakiakról beszélek, akik nagy sebességel törnek előre, s már éremért küzdenek a világbajnokságokon” – összegzte a vb-n tapasztaltakat Sorean László, a román ifiválogatott edzője.