Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalárd hódította el a VII. Tulipán kupát

Augusztus 10-én, szombaton kitűnő körülmények között, a hegyközpályi sportkomplexum műfüves pályáján került sor a Bihar megyei RMDSZ által immáron VII. alkalommal megszervezett megyei sportbajnokságának, a Tulipán Kupa focitornájának döntőjére.

 

A történésekről Botházy Nándor, a megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke számolt be lapunknak. Nyolc megyei RMDSZ szervezet csapata, Biharszentjános, Mezőtelki, Belényesújlak, Nagyszalonta, Csokaly, Szalárd, Margitta és Érmihályfalva szerzett részvételi jogot, megnyerve a saját régiójában szervezett selejtezőt.

A csapatokat a szervezők két csoportba osztották, az A jelzésű négyesben kapott helyet a margittai, az újlaki, a csokalyi és a mezőtelki együttes, míg a B csoportban a szalontaiak, a mihályfalviak, a szalárdiak és a szentjánosiak találkoztak egymással.

A 2×15 perces csoportmeccsek lejátszása után mindkét csoportból az első két helyen végzett csapat jutott tovább, ez alapján az elődöntők párosításai a következő képen néztek ki: Szenjános–Margitta, illetve Szalárd–Belényesújlak. Mindkét mérkőzés nagyon szoros csatát hozott, az elsőn 3–3 volt az eredmény, így a margittaiak büntetőrúgásokkal jutottak a fináléba. A másik ágon szintén kiélezett meccsen Szalárd 5–3-ra bizonyult jobbnak a belényesi medencéből érkező csapatnál. A végig szoros és rendkívül izgalmas kisdöntőt a szentjánosiak nyerték 5–4-re az újlakiak ellen. A döntő szintén kemény csatát ígért, ám a tavalyi győztes margittaiak kevésbé bírták erővel, így a szalárdiak magabiztosan 11–3-ra nyertek, elhódítva a Tulipán Kupát.

A torna legjobb játékosának Széles Tibort, míg a legjobb kapusnak Bóné Leventét választották, mindketten a szalárdi csapat tagjai voltak. A Fair play díjat a végig sportszerűen játszó belényesújlakiak vitték haza. A legjobbaknak járó elismeréseket elismeréseket Pocsai Zoltán, Margitta megyei jogú város polgármestere, a Bihar megyei RMDSZ sport bizottságának elnöke és Botházy Nándor és a Bihar Megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke adták át.

„Az idei Tulipán kupát is nagyon sikeres rendezvényként könyvelhetjük el, hisz három sportágban, tíz helyszínen, 46 települést bevonva majd ezer embert sikerült megmozgatnunk a szó szoros és átvitt értelmében is” – összegezte a megmérettetést Botházy Nándor.

B. P.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. A kis- és nagydöntő résztvevői a szervezőkkel a díjátadást követően