Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalagavatót tartottak a lorántffysok

Hagyományos keringővel nyitották meg a felnőtté válás bálját csütörtökön este a Partiumi Keresztény Egyetem zsúfolásig megtelt dísztermében a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzős osztályainak tanulói. Az est folyamán közösen ballagtak el Schwarcz István fizikatanár (12.A) és Szatmári Ildikó magyartanár (12.B) osztályai.

A maturandusz nyitóáhítatát Kövendi István iskolalelkész tartotta, aki Máté evangéliumának 20-ik fejezetét idézve az útrakelés nehézségeiről és szépségeiről beszélt. Mint hangsúlyozta: mindannyiunk útja attól függően lesz helyes vagy sem, amilyen célt tűzünk ki magunk elé. Kövendi István ugyanakkor az aggódó anyákról is beszélt, akiknek szívében ott van a kérés, hogy gyermekük mindig legyen középpontban, Jézus szavait idézve azonban arra emlékeztetett, hogy a boldogsághoz az alázaton keresztül vezet az út.

Szalagavatot 1

Mint a fellépő diákok beszédükben hangsúlyozták, a felnőtté válás megünneplése egyben számadás is az utóbbi négy év eseményeivel. Műsorukból kiderült, hogy az A-sok és B-sek hogyan látják az együtt töltött pillanatokat. A színpadon, a szülők, tanárok, ismerősök, iskolatársak szemei előtt felvonult a két osztály meganny jellegzetes egyénisége – például a „hódító”, a „poénmágus”, a „táncostalpú”, a „kocka”, a „szépfiú”, a „két lábon járó wiki”, a „koffeinfüggő”, a „könyvmoly”, a „későkása” és még sokan mások. A diákok humoros túlzásokkal bepillantást engedtek mindennapi iskolai életükbe, karikatúrát faragtak tanáraikból és önmagukból is. A műsort számos egyéni és csoportos produkció tarkította: zenei előadások, szavalatok, táncok. Az esemény kitűzőosztással zárult.

Sz. G. T.