Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalagavató Nagyszalontán

A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum XII. A (matematika–informatika) osztálya időutazásra invitálta közönségét a szalagavató ünnepségen.

Műsorunk célja saját magunk és az osztály egészének bemutatása volt, de hogy ne legyen olyan egyszerű, egyfajta görbe tükörben mutattuk ezt be. A színpadon az elképzelt tízéves osztálytalálkozónk elevenedett meg, melynek keretén belül „visszaemlékeztünk” az együtt megélt élményekre, és a fiktív tíz év történéseire. Ezért kapta szalagavatónk az „Előre a múltba” címet.

Próbáltuk úgy alakítani a műsort, hogy minden diák megmutathassa, miben tehetséges, belefoglalva a produkciókba a fiktív jövőképünket. A közönség láthatott táncos, hangszeres, énekes előadásokat, paródiákat, kisfilmeket. Megtudhatták, milyen élményekkel gazdagodtunk tanulmányi kirándulásaink során, hogyan ünnepeltük Arany János születésének 200. évfordulóját, hogyan készültünk a szalagavatóra. Arról is meggyőződhettek, hogy három év alatt összetartó osztállyá formálódtunk, és hogy szervezés, együttműködés terén is jeleskedünk.

szalagavato 3

A görbe tükör tehát egész végig jelen volt a műsorban, ezzel téve különlegessé szalagavatónkat. Elképzelt jövőképeinket a szalagfeltűzés követte, mely mindig megható pillanat a végzősök életében.

Mindenki kedvence, a keringő zárta az estét, a hosszú, de tartalmas műsor megkoronázásaként. A közönség vastapssal jutalmazta, mi pedig mérhetetlenül boldogok voltunk, amiért sikerült megvalósítani az eltervezetteket.

Szalagavató a nagyszalontai humán osztályban

Egy különleges szalagavatónak adott otthont január végén a nagyszalontai Zilahy Lajos Művelődési Ház nagyterme, ugyanis ezen az estén az Arany János Elméleti Líceum XII. B osztályának végzős tanulói léptek színpadra, hogy megajándékozzák szeretteiket, tanáraikat, barátaikat egy érzelmekkel teli szalagavatós műsorral.

Az ünneplőbe öltözött színpadon elsőként Kiss Hédi és Szabó Adolf köszöntötték az osztály nevében a jelen lévő vendégeket, majd kezdetét vette a műsor, amelyben a hagyományos szalagavatós elemek mellett újítások is helyet kaptak.

Az este során a humán osztály előadásában színes műsorszámok peregtek a színpadon: voltak vidám táncok, kisfilmek, a magyar óra kiparodizált verziója, az elképzelt román szóbeli humoros formában, megelevenedett az X-faktor, a Csillag születik, és a Megasztár furcsa kombinációja, a „Mega-faktor születik” tehetségkutató, ahol az osztály tanulói mutatták be, hogy milyen elképesztő produkciókkal képesek mosolyt varázsolni az emberek arcára.

szalagavato2

Mindezeket a látványos produkciókat a közönség soraiban helyet foglaló nézők moziélményként élhették át, ugyanis a végzősök pattogatott kukoricát osztottak szét a vendégek között, annak érdekében, hogy az „Utolshow” kreatív nevet viselő produkció nézői úgy érezzék magukat, mintha egy moziban töltenék az estéjüket.

A rendezvény második részében a szalagtűzés ünnepélyes pillanatai következtek, az alkalomhoz illő ruhát viselő végzősök Demjén Ferenc Felnőtt gyermek című dalának ismert sorait énekelve vonultak fel a színpadra, ahol megkapták az érettséget jelző szalagot.

A szalagtűzést megelőző percekben a városvezetés képviseletében Török László polgármester mondott ünnepi beszédet, az iskola útravalóját pedig Tornai Melinda igazgatónő tolmácsolta.

Bagi Nóra, XII. A, Kiss Hédi Beáta, XII. B