Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalacson is megáldották az új kenyeret

Augusztus 20-án, vasárnap a magyar államalapítás és az új kenyér ünnepén az érmelléki Szalacs községben is megáldották az új kenyeret.

szalacson is

Az ünnepség a római katolikus templomban kezdődött, ahol Sheck László esperes szentelte meg a szántóföldek és a Gondviselés idei ajándékát. A rendezvényt az Érmelléki Gazdák Egyesülete és az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezete bonyolította, Rencsik Ferenc szervezeti elnök moderálásával.

A templomi szertartást követően Szalacs főterén, ahol 1940–1945 között az országzászló állt, Szabó Zsolt református lelkipásztor áldásával megszegték az új kenyeret. A ceremónián a helyi Örökzöld Asszonykórus is közreműködött, verset mondott Pál Anasztázia, Pál Izabella és Pál Evelin.

A Magyarok Kenyere programban Szalacs idén is gyűjtőpont volt, így a környező településekről a gazdák itt adták le felajánlásaikat. A szertartáson a helyieken kívül az ottományiak és az albisiak is képviseltették magukat.

A Néppárt megyei szervezetét Pap Sándor György elnökségi tag képviselte.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája