Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalacson a jókedv uralkodott

A 17. alkalommal megszervezett Szalacsi Napok lendületesen kezdődött el péntek késő délután. A jókedv kitartott szombaton is.

A Szalacsi Napok második napján, szombaton megannyi érdekes és értékes program várta a kikapcsolódni vágyókat. A település nagyobb városokat is lepipáló rendezvénysorozattal szólította meg nemcsak a helybélieket, hanem a környékbeli magyar falvak lakosságát is, ugyanis százak érkeztek Szalacsra a környező településekről is. Reggel a lármafánál tartották meg a falunap hivatalos megnyitóját, majd a világháborús emlékművet koszorúzták meg, a Kisgyepen délben avatták fel a turisztikai bemutatóházat.

Szalacson 5

Délután a szórakoztató programok játszották a főszerepet. Kiemelkedő pontja volt a napnak a robikapa-gyorsulási verseny. A megmérettetésre hatan neveztek be, a startvonaltól elindulva megkerülték a település központjában az iskolát és a parkot, majd a kiindulóponthoz tértek vissza a versenyzők, akik elárulták, sokat készültek, javítgatták, fejlesztgették robikapáikat, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Az első és a második helyezett toronymagasan megelőzte a többieket. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást jóval lapzártánk után, tegnap este tartották meg.

Szalacson 4

A délutáni programok közül a legnagyobb közönséget a menettáncosok felvonulása vonzotta. Szalacs főutcáján több százan sorakoztak az út mentén és tapssal biztatták az ügyes táncosokat. Kétségkívül ez volt a nap leglátványosabb programja is. A műsor az iskolaudvaron a helyi iskolások, majd az ifjak és az ottományi fiatalok fellépésével folytatódott.

Kora este a kultúrházban gyülekeztek a jó borok és a humor kedvelői. Miközben a zsűri a borversenyre benevezett nedűket értékelte, az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport felejthetetlen produkcióval rukkolt elő. Remek hangulatot teremtettek, ami kitartott az est további részében is. A vacsora idején a mihályfalvi Bartók Béla citerazenekar szolgált alkalomhoz illő nótákkal, majd a szalacsi Örökzöld Asszonykórus énekelt. A produkciók után nótaesttel folytatódott a mulatság.

Szalacson 7

Eközben az iskolaudvaron az est magyarországi sztárvendége, a Happy Gang együttes koncertezett, majd hajnalig tartó diszkóban szórakoztak az elektronikuszene-kedvelő fiatalok. A hangulatra itt sem lehetett panasz, hiszen hajnali háromkor még mindig több százan lötyögtek a dübörgő muzsikára.

B. B.