Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szalacsi kórustalálkozó jókedvben, dalokban bővelkedve

Immár harmadik alkalommal szerveztek kórustalálkozót Szalacson. A szombaton megtartott eseményen környékbeli énekkarok, valamint két magyarországi kórus vett részt. megrendezésre került a környékbeli, illetve 2 határon túli kórus találkozója Szalacson. A főszervező a helyi Örökzöld asszonykórus volt, de nem hagyható szó nélkül a polgármester, illetve néhány helybeli cég segítsége sem, hiszen nélkülük igen nehezen sikerült volna mindezt összehozni.

A házigazda: a 14 éve alakult szalacsi ÖRÖKZÖLD asszonykórus

A házigazda: a 14 éve alakult szalacsi Örökzöld Asszonykórus

Délután 5 órára a meghívott 11 kórusból 9 énekkarnak a tagjai meg is jelentek szép számmal. A bihardiószegi és margittai kórus mindenki nagy sajnálatára nem tudott eljönni.

A találkozó megnyitóján Cseke Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő is köszöntötte a vendégeket, mindenkinek sok sikert kívánva. Örömét fejezte ki, hogy egyre több ilyen rendezvényt szerveznek. Megdicsérte a szalacsi asszonykórust, mely elsőként alakult meg ezen a vidéken, és sietett is tovább, hiszen még várták Margittán is, az idősek báljára.

szalacsi 2

Horváth Béla, Szalacs polgármestere, miután üdvözölte az egybegyűlteket, azt kívánta, hogy az Örökzöld asszonykórus érje meg a századik kórustalálkozót is, hisz nótafája, a legidősebb kórustag, Kertész Viola néni több mint hatszáz dalt ismer.

Szívből-szívvel énekel a zsúfolt kultúrotthon!

Szívből-szívvel énekel a zsúfolt kultúrotthon

Ezután a házigazda Örökzöld asszonykórus vezetője, Szabó Irma lépett színpadra, mindenkinek megköszönve a rengeteg segítséget, majd egyenként szólította a kórusokat. Elsőként a székelyhídi Búzavirág népdalkört, aztán a nyíradonyi Páva-kört, majd a porcsalmai Búzakalász férfikórust. A közönség egyre jobban érezte magát, hatalmas tapsokkal köszönve meg a műsorokat. Ezután következett az albisi Vadrózsa vegyes kórus és az érmihályfalvi Veres László Zsolt vegyes kórus. Utánuk került sorra a jelenleg négytagú, szintén érmihályfalvi Bartók Béla citerazenekar és a Szalacshoz tartozó Ottomány Nefelejcs férfikórusa, ez utóbbi énekkar tagja, Darabont Tibor református lelkész egy gyönyörű csokorral köszönte meg Szabó Irmának a meghívást. Ezután a székelyhídi férfikórus, majd az összejövetelt szervező Örökzöld asszonykórus következett. A közönség hatalmas tapssal és még nagyobb szeretettel köszönte meg a kórusoknak a produkciókat.

Az érmihályfalvi BARTÓK BÉLA citerazenekar- vezetője: Lupsa János

Az érmihályfalvi BARTÓK BÉLA citerazenekar- vezetője: Lupsa János

A polgármester mindenkit megajándékozott egy-egy szál rózsával vagy cserepes virággal, a 87 éves nótafát, Kertész Viola nénit külön köszöntötte egy szép virágcsokorral.

A székelyhídi "Búzavirág" népdalkör - vezetője Béres Csilla

A székelyhídi “Búzavirág” népdalkör – vezetője Béres Csilla

Szabó Irma ismét színpadra szólította a kórusok vezetőit, mindenkinek emléklapot és apró ajándékot adva, Horváth Béla polgármesterrel együtt. A vacsora házi áldással kezdődött, Szabó Zsolt református lelkész és Pitó Lajos római katolikus plébános egyaránt elmondta az asztali áldást. Megáldották az ételeket, majd mindenkinek jó étvágyat kívánva elkezdődött a vacsora.

Remélhetőleg nemsokára ismét megrendezésre kerülhet ez a nem mindennapi találkozó.

Somogyi Erzsébet
Szalacs