Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szakácskönyvet mutattak be a hajdúvárosban

A XIII. Hajdúhét keretében a nagyszalontai RMDSZ szervezésében szerda délután a helyi Magyar Házban Török László polgármester vezetésével mutatták be azt a kötetet, amely közel ötven idősebb-fiatalabb hajdúvárosi, szakácstudományával előrukkoló hölgyet mutatott be. A polgármester a család, a szülő és a gyerek kapcsolatára építette bevezetőjét, kihangsúlyozván annak jelentőségét.

Szabó Tünde és Biró Rozália

Szabó Tünde és Biró Rozália

Biró Rozália szenátor dicséretesnek titulálta a nagyszalontai nők igyekezetét. „A hölgyek legyenek büszkék önmagukra, alkotói törekvéseikre. Szárnyaljanak gondolatban, tetteikkel vigyék a jó hírét Nagyszalontának szerte a világon” – hangzottak a szenátor biztató szavai.

Szabó Tünde, az RMDSZ nagyszalontai nőszervezetének elnöke a kötet anyagának összegyűjtéséről elmondta: az ötlet a polgármesteré volt, nélküle nem láthatott volna napvilágot az a szakácskönyv, amely különböző ételeke, sütemények tárházaként mutatja be a hajdúvárosi hölgyek szakácstudományát. Záróakkordként a szerzők részére a polgármester  egy-egy tiszteletpéldányt adományozott puszik kíséretében, és a jelenlevőket is megtisztelték egy-egy ajándékkötettel.

Sára Péter