Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szabadtéri zongorakoncert lesz Váradon

Komolyzene kedvelők figyelmébe ajánljuk, azt a rendhagyó szabadtéri zongorahangversenyt, amelyet augusztus 20.-án tartanak a Nagyvárad– Újvárosi Református Templom belső udvarán. A hangversenyen fellép Thurzó Zoltán zongoraművész, aki többek között Chopin, Liszt és Schumann műveivel fogja az ünnep tiszteletére szórakoztatni a nagyérdeműt. A művész úr mellett fellép a Nagyváradi Kántorok Kórusa, valamint a nagyváradi református gyülekezetek alkalmi énekkara. A koncertet augusztus 20.-án fogják kezdeni, vasárnap este fél hétkor. Az eseményt nyolcvan percesre tervezik, és körülbelül száz ülőhelyet fognak biztosítani, így aki szeretné ülve végighallgatni a komolyzene nagyjainak alkotásait az a koncert kezdése előtt érkezzen.

Sándor Lajos és Thurzó Zoltán

Sándor Lajos és Thurzó Zoltán

Thurzó Zoltán elmondta, a rendszerváltás óta ez az első ilyen kezdeményezés az augusztus 20.-i ünnep idejére.

A rendezvényre a belépés ingyenes, viszont adományokat elfogadnak az újvárosi templom javára. Sándor Lajos, az újvárosi gyülekezet lelkésze, elmondta, hogy a jótékonysági koncerten befolyt összegből a templom fűtéstervét fogják finanszírozni. A koncerten csakis kizárólag anyagi jellegű támogatást fogadnak el, így aki esetleg más javakat, például játékokat, vagy ruhákat, szeretne adományozni annak meg kell várnia a következő jótékonysági rendezvényt.

Vincze-Nagy Anikó