Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Szabadnappal kezd a Bihar FC focicsapata

Tegnap délben a Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) székhelyén kisorsolták a másod- és a harmadosztályú bajnokság 2014–2015-ös idényének programját. Három Bihar megyei csapat volt érdekelt.

A másodosztályban szereplő Nagyváradi Bihar FC szabadnappal kezdi az új idény, miután az augusztus 30-án sorra kerülő nyitófordulóban nem lesz ellenfele. A váradiak első meccsüket a Bodola Gyula Stadionban játsszák, szeptember 6-án, a Câmpinai Fortuna Poiana FC ellen. A harmadik fordulóban szintén egy újonc, a Pankotai Şoimii lesz az ellenfél, ezúttal idegenben, majd a Mioveni-i SK látogat Váradra.

Szabadnappal

Hazai pályán játssza első tétmeccsét a Bihar FC

„Számunkra kedvező, hogy egy héttel több időnk jut a felkészülésre, ráadásul ha az idény közben kellett volna állni, az két hét kiesést okozott volna a csapatnak. Ami a sorsolást illeti, nem számít milyen sorrendben játszunk majd az ellenfelekkel, hiszen így is úgy is kétszer meg kell mérkőznünk velük” – értékelte a programot Alexandru Pelici, a váradi csapat edzője.

A tavalyihoz hasonlóan a másod- és a harmadosztályú bajnokság alapszakaszának végén rájátszás dönt majd az élvonalba jutásról és a kiesésről.

Az új idény kezdetéig a Bihar FC egy felkészülési meccset játszik. Szerda délelőtt a Fugyivásárhelyi SK lesz a piros-kékek ellenfele a Bodola Gyula Stadionban.

A másodosztály nyugati csoportjának első fordulója (augusztus 30.): Mioveni-i SK–Temesvári Poli, Pankotai Şoimii–Râmnicu Vâlceai VSK, Câmpinai

Szabadnappal 2 (uceafarul Fugyiv

Novemberben játszik egymással a harmadosztály két bihari résztvevője

Fortuna Poiana–Resicabányai Metalul, Karánsebesi FC–Szatmárnémeti Olimpia, Tatrangi (Tărlungeni) Unirea–Slatinai Olt FC. A Nagyváradi Bihar FC szabadnapos.

A harmadosztályban szereplő két bihari együttes az ötödik csoportban kapott helyet. A Fugyivásárhelyi SK idegenben, az újonc Váradszentmártoni KSK pedig hazai pályán debütál a 2014–2015-ös idényben.

Az első forduló teljes programja: Radnót–Zilah, Torda–nagybánya, Zsuk–Fugyivásárhely, Galda de Jos–Kudzsir, Máramarossziget–Kolozsvár, Váradszentmárton–Szászrégen, Beszterce–Dés. Az első forduló találkozóira augusztus 29-én, pénteken 18 órától kerül sor. A bihariak egymás elleni csatájára a 11. fordulóban, november 8-án kerül sor, a házigazda a Fugyivásárhelyi SK lesz.