Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Svejk a nyári színházban

A magyarországi Mandala Dalszínház ezen a nyáron újból Nagyváradon vendégszerepel. Produkcióikban neves színművészek lépnek föl. A Mandala Nyár ’13 elnevezésű rendezvénysorozatot július 14-én kezdődött és augusztus 24-ig tart.

A következő előadás, a Svejk vagyok – Zenés sörözgetés egy derék katonával című produkció augusztus 18-án, vasárnap 21 órakor lesz. Változott a helyszín, nem a nagyváradi Moszkva Gardenben lesz az előadás; a nagy érdeklődésre való tekintettel a várban lévő nyári színházban láthatják az érdeklődők a produkciót.

Svejk 1

Az előadás egyik jelenete

A tartalomból: „Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napóleont. Jellemrajzuk elhomályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Manapság, a prágai utcákon járva, találkozhattok egy ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani nagy idők történetében. Szerényen megy a dolga után, nem zaklat senkit, és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznétek, hogy hívják, egyszerűen és szerényen így felelne: Svejk vagyok.”

Szereplők: Svejk: Mikó István; Palivec kocsmáros: Suha Kálmán; Poldi, a harmonikás: Rusz Milán.