Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sürgősen vérre van szükségük

A Bihar Megyei Transzfúziós Központ két nappal ezelőtt felhívást intézett a megye lakosságához, arra kérve minden egészséges, 18 és 60 év közötti nőt és férfit, hogy járuljanak hozzá a kórházak sürgős vérszükségletének pótlásához.

surgosen verre

A legfontosabb tudnivalók, amelyeket a vért adni és életeket menteni szándékozók szem előtt kell tartsanak jelentkezésükkor a következők: ne fogyasszanak alkoholt és zsiradékot egy nappal a véradás előtt, ellenben nagyon fontos, hogy kellőképpen hidratálják magukat (szénsavmentes vízzel, teával, kávéval, ami a véradás reggelén is fogyasztható); keksz vagy pirítóskenyér fogyasztása is megengedett, és legalább két órával a vérlevétel előtt nem cigarettázhatnak. Nők esetében különösen fontos, hogy a véradó ne legyen állapotos, ne szoptasson és ne menstruáljon.

A potenciális véradók hétfőtől péntekig, 7:30 és 11:30 között jelentkezhetnek az intézmény Kórház (Louis Pasteur) utca 30 szám alatti székhelyén.