Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sürgősen dönteni kell a Bihar FC sorsáról

Kevesebb mint három héttel a bajnokság kezdete előtt sem oszlik a bizonytalanság a Nagyváradi Bihar FC labdarúgócsapatának háza táján.

A napokban arról szóltak a hírek, hogy akad olyan magánbefektető, amely kifizetné a váradi klub tetemes (közel egymillió euróra rúgó adósságát), annak fejében, hogy átvegye a piros-kék együttes akcióinak felét. Mihai Giurgiu, kolozsvári üzletember, mert hogy róla van szó, az adósság rendezés mellett támogatást is kért a Bihar FC eddigi tulajdonosaitól, a megyei és a városi tanácstól. A támogatás közel háromszázezer eurós, ennyibe kerülne ugyanis a csapat szereplése a másodosztályban a 2015–2016-os idényben (ebben benne van az is, hogy a Bodola Gyula Stadion fenntartási költségeit továbbra is a város állja majd), s ezt egyelőre helyi forrásokból kellene finanszírozni.

Van remény rá, de még kérdéses, lesz-e ősztől is másodosztályú focicsapata Nagyváradnak

Van remény rá, de még kérdéses, lesz-e ősztől is másodosztályú focicsapata Nagyváradnak

 

Befektető jelentkezett

Giurgiu írásban tett ajánlatot a “házasságra”, a labda most a megyei és a városi tanács asztalán pattog, az idő viszont egyre csak fogy. A Bihar FC nyolc fronton kell, hogy harcba szálljon az új idényben. A másodosztály mellett, az országos utánpótlás bajnokságban (U19-es és U17-es korosztály), a megyei első osztályban (felnőtt és ifjúsági szinten), valamint a korosztályos megyei bajnokságokban (U15, U15 és U11) kell, hogy rajthoz álljon a piros-kék gárda.

A váradi klubnak adóssága van mind a Román Labdarúgó-szövetség, mind pedig a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) felé, a szabályok szerint ha a bajnokság megkezdéséig nem rendezik azokat, akkor nem léphet pályára az első fordulóban. Ha két fordulóban nem lép pályára, akkor a csapatot kizárják a bajnokságból, vele együtt pedig az utánpótlás gárdák sorsa is megpecsételődik. Ha mégis lesz pénz az adósságok rendezésére, a csapat pedig rajthoz áll a bajnokságokban, akkor is ott van a szeptember 29-ei dátum, addig kell ugyanis rendezni a közel 900 ezer eurós köztartozást, mert ha erre nem kerül sor, akkor a klub csődbe megy, a csapatait pedig kizárják a bajnokságokból.

Mihai Giurgiu befektetne a Bihar FC-be

Mihai Giurgiu befektetne a Bihar FC-be

 

Sürget az idő

Jelenleg a Bihar FC sorsa a politikusok kezében van. Miközben a tárgyalások folynak, a csapattal senki sem foglalkozik. Nem lehet tudni, ki ölti majd magára a piros-kék mezt az új idényben. Jelentkezők vannak, de a feltételek egyelőre nem adottak, ahhoz, hogy a váradi együttes helyt tudjon állni a másodosztályban. Az idő egyre inkább sürget, s kérdés, hogy időben megszületik-e a Bihar FC-t megmentő egyezmény.