Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sürgősen betöltendő munkahelyek

Az elmúlt hetekben több médiafelület is felhívta a figyelmet arra, hogy a Nagyváradi „Gavril Curteanu” Városi Kórház közel száz munkahelyet hirdetett meg néhány hónap leforgása alatt az intézmény különböző működési területein. A jelentős mennyiségű megüresedett állások mögött álló okokról kérdeztük a kórház igazgatótanácsának elnökét, dr. Földes Bélát.

surgosen 1

A nagyváradi „Gavril Curteanu” Városi Kórház internetes honlapján részletesen nyomon követhetőek az idén folyamatosan kiírt betöltendő állásokkal kapcsolatos tudnivalók, amelyek szeptemberig közel 50 munkahely elfoglalását szeretnék megkönnyíteni.

A héten még 11 állás kapcsán érdeklődhetnek a jelentkezők, amelyek több mint 30 munkahelyet kínálnak: többek között kezdő orvosi asszisztensek, fizio-kinetoterapeuták, analitikusok, kezdő patológusok, szakképzett kórházi szerelők, iktatók, sofőrök, hordágyvivők, gondozók számára.

Dr. Földes Béla mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a meghirdetett állások minél előbbi betöltése rendkívül sürgős, és hogy a nagymértékű munkaerő szükséglet az általános pályaelhagyási krízisnek tudható be, mely nem csak Romániát, hanem az Európai Uniót általában érinti. „Statisztikák szerint a következő öt éven belül legkevesebb 1 millió egészségügyi szakember fog hiányozni Európa-szerte, ami több olyan tényezőnek is betudható, amelyek ezt a munkaerő mobilitást generálják.” – fogalmazott Földes, aki a legfőbb tényezők között a hosszú és drága képzési folyamatot nevezte meg, valamint a szakma elnőiesedését, ami mindenféle szemszögből nézve egy kevésbé realizált részlet, és ennélfogva az egészségügyben a munkafeltételek továbbra is „férfiasak”, nincsenek megfelelően a munkavállalókhoz igazítva.

A várható munkaerőhiány Nagyvárad kórházait is érinteni fogja, amelyek közül a „Gavril Curteanu” Városi Kórház és a Megyei Sürgősségi Kórház vezető tanácsa az utóbbi három évben folyamatosan tájékozódik szakembereinek állományát illetően (például a várható nyugdíjazások, szülési szabadságok terén).

A városi kórházban idén meghirdetett szabad állások megfelelnek a minisztériumi standardnak, és normatíva szerint lehet őket majd betölteni, azaz fizetésalappal rendelkeznek, jóllehet sok esetben a meghirdetett állások csak egy nagyon kis százaléka valóban kifizethető. Hozzátette továbbá annak a jelentőségét is, hogy a városi kórháznak már jó ideje szüksége van munkaerőre, azonban az állásokat csak az éves költségvetés jóváhagyása után lehetett meghirdetni. „A finanszírozási források megtalálása és a legsürgősebb állásokat feltüntető lista összeállítása természetesen a kórház feladata, de ezeket a polgármester kell, jóváhagyja, tehát a perspektívák pontosítása és a folyamatos egyeztetés a városi tanács feladata.” – fogalmazott a szaktekintélynek számító orvos. „A klinikákon az állások egy jó része integráció formájában lesz betöltve, azaz egy egyetemet végzett oktató orvos, ha rendelkezik szakképesítéssel, a polgármester jóváhagyásával félnormás munkahelyet kaphat a kórházban. Tehát kétféle orvos állhat alkalmazásban: ellátó főállásban és oktató félállásban, de ez persze nem minden városban érvényes, például Szatmárnémetiben sem így működik. Kevésbé ismert tény az is, hogy Nagyvárad kórházaiban az orvosi állások zöme, mivel ezek nem főállásként szerepelnek, nem jelenik meg ezekben az álláshirdetésekben.”

Dr. Földes Béla a pályaelhagyás és a szakemberhiány okai között ugyanakkor megemlítette azt is, hogy az ellátáshoz való könnyebb hozzáférés és az egészségügyi munkaerő jogainak tiszteletben tartása (például kisebb terhelés) is jócskán hagy kívánnivalót maga után.

Szamos Mariann