Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Stúdióterem lesz a mozi helyén

A Bihar Megyei Tanács elé ma kerül az egykori Transilvania Mozi felújításáról, illetve a nagyváradi önkormányzattal és annak ingatlankezelő igazgatóságával (AIO) megkötendő együttműködésről szóló határozattervezet. A váradi tanács múlt héten megtartott júniusi ülésén hagyta jóvá a az együttműködést, mely szerint a felújítás az ingatlankezelőség felügyelete alatt zajlik majd. Mai ülésén ugyanilyen határozatot fogad el a megyei tanács, mely a mozi 200 férőhelyes stúdióteremmé való alakításának megvalósíthatósági tanulmányát is jóváhagyja.

studioterem

A tanulmány szerint a majdani stúdiótermében egy 162 négyzetméteres, legtöbb kétszáz férőhelyes nézőteret és egy 267 négyzetméteres színpadot alakítanak ki, emellett 113,6 nm-en öltözőket építenek, és kialakítanak egy 161,5 nm-es díszletraktárt, a műszakiaknak pedig 170 nm áll majd rendelkezésükre, és többek között a fény- és hangtechnikát is kialakítják.

A beruházás áfával 5,6 millió lejbe kerül majd, az új stúdióteremnek 36 hónap alatt kell elkészülnie.

F. N. L.