Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sporttáncfesztivál Nagyváradon

Július 17-én kezdődött és 22-én ér véget az a nemzetközi sporttáncfesztivál, amit a nagyváradi Stephany Sporttánc Egyesület szervez, annak érdekében, hogy a táncot jobban megismerjék az emberek és mások is elvigyék a hírét.

A fesztivál hétfőn, július 17-én vette kezdetét a nagyváradi vármúzeumban egy táncosokat ábrázoló fotókiállításon. A keddi programban egy nemzetközi sporttáncverseny szerepelt, amit az Opera Events Hall termében tartottak meg. Ezen közel kétszáz részvevő lépett a táncparkettre és mérte össze tudását.

dans fest

A versenyzők a házigazda Románia mellett következő országokat képviselték: Azerbajdzsán, Belgium, Fehéroroszország, Csehország, Oroszország, Németország, Olaszország, Izrael, Litvánia, Norvégia, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szerbia, San Marino, Szlovénia, Spanyolország, Törökország és Magyarország.

A fesztivál harmadik szakaszaként egy szeminárium-sorozatot szerveztek a félixfürdői International Szállóban. Naponta híres sporttáncosok edzői tartanak előadásokat.

A nemzetközi sporttáncfesztivál szervezői, Tóth Noémi és Tóth István, többszörös versenytáncos világbajnokok, elmondták: „azért van ez a fesztivál, hogy többen megismerjék ezt a fajta táncot, hiszen nagyon kevesen tudják, mi is ez valójában”. A fesztivált a nemzetközi és nemzeti sporttánc szövetsége, valamint a romániai sporttánc egyesületek támogatják. A Bihar megyei tanács, illetve a nagyváradi polgármesteri hivatal is részt vett a fesztivál támogatásában.