Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sportszerű szurkolást várnak holnap

A magyar és a román szövetség is figyelmeztette saját szurkolóit, hogy a sportszerűség keretein belül buzdítsák a kedvenceket a holnap esti EB-selejtezőn.

A magyar és a román szövetség is figyelmeztette saját szurkolóit, hogy a sportszerűség keretein belül buzdítsák a kedvenceket a holnap esti EB-selejtezőn.

Az utóbbi évtizedekben nem nyilvánult meg akkora érdeklődés labdarúgó-mérkőzés, illetve általában sportesemény iránt Magyarországon, mint ami a holnapi magyar-román Európa-bajnoki selejtezőhöz kapcsolódóan volt tapasztalható. Mint ismeretes, a jegyek kevesebb mint egy nap alatt elkeltek, de mint azt Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője elmondta, annyi telefonhívás, érdeklődés volt, hogy több mint 100 ezer belépőt is el lehetett volna adni.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a Groupama Arénában és annak környékén biztosítani kell a rendet. Emlékeztetett rá, hogy korábban szurkolói rendbontás miatt a magyar válogatott kénytelen volt zárt kapus mérkőzést játszani, illetve akadt olyan is, hogy szektort kellett bezárni. Ehhez kapcsolódóan arra figyelmeztetett, hogy az esetleges rendzavarásnak akár az is lehet a következménye, hogy újból drukkerek nélkül kell majd mérkőzést rendezni.

“Arra kérjük a szurkolókat, hogy buzdítsák lelkesen, hangosan a magyar csapatot, de csak a sportszerűség keretein belül” – mondta. A szokásosnál korábban, helyi idő szerint 17.45-kor kinyitják az aréna kapuit, és a stadionnál a drukkereknek alapos és mindenre kiterjedő ellenőrzéssel kell számolniuk. A parkolási problémák elkerülése érdekében az MLSZ azt javasolja, hogy aki teheti, a tömegközlekedést vegye igénybe, illetve arra kéri a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg.

A holnap, román idő 21.45-kor kezdődő mérkőzésre a vendég románok 1100 belépőt kaptak. A Román Labdarúgó-szövetség arra hívta fel a Budapestre utazó drukkerek figyelmét, hogy rendbontás esetén a honi szabályozás és jogrendszer szerint járnak majd el mindenkivel. Az RLSZ vezetői reményüket fejezték, ki, hogy a találkozón a focié lesz a főszerep, s elmaradnak a már többször is előfordult szurkolói rendbontások.

 

Foci Eb-selejtezők

A holnap esti román-magyar meccsel párhuzamosan több más Európa-bajnoki selejtezőre is sor kerül a hétvégén. Ma este már három csoportban is pályára lépnek a válogatottak, a Digi sport jóvoltából több találkozót is figyelemmel követhenek majd a focibarátok.

A program, az A csoportban: Csehország–Kazahsztán, Hollandia–Izland (21.45, Digi Sport 1), Törökország–Lettország; a B csoportban: Belgium–Bosznia-Hercegovina (21.45, Digi Sport 2), Ciprus–Wales, Izrael–Andorra, a H csoportban: Azerbajdzsán–Horvátország (19, Digi Sport 2), Bulgária–Norvégia, Olaszország–Málta (21.45, Digi Sport 2).

A holnapi selejtezők, a D csoportban: Grúzia–Skócia (19, Digi Sport 3), Németország–Lengyelország (21.45, Digi Sport 2),  Gibraltár–Írország, az F csoportban: Magyarország–Románia (21.45, TVR 1 és M4), Görögország–Finnország, Feröer–Észak-Írország (21.45, Digi Sport 1), az I csoportban: Dánia–Albánia (21.45, Digi Sport 3), Szerbia–Örményország.

A szombati találkozók, a C csoportban: Luxemburg–Macedónia, Ukrajna–Fehéroroszország (19, Digi Sport 3), Spanyolország–Szlovákia (21.45, Digi Sport 1), az E csoportban: Észtország–Litvánia, San Marino–Anglia (19, Digi Sport 2), Svájc–Szlovénia (21.45, Digi Sport 2); a G csoportban: Oroszország–Svédország (19, Digi Sport 1), Ausztria–Moldova, Montenegró–Liechtenstein (21.45, Digi Sport 3).