Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sportpszichológus segíti a Bihar FC felkészülését

Kicsinek bizonyult tegnap a váradi Bodola Gyula Stadion öltözője a Bihar FC labdarúgócsapatának első összetartásán, amikor is 41, zömében még ifista labdarúgó húzott focicsukát, hogy bebizonyítsa, helye van a piros-kék együttesben.

 

A már lapunk által is beharangozott, tapasztalt labdarúgók mellett (Sfârlea, Lazăr, Mihuţ, Fildan, Smaranda) főként a Bihar FC Gyermek- és ifjúsági Központjának tehetséges játékosai kaptak helyet a bővített keretben, amely megkezdte a felkészülést a másodosztály új idényére. Sorian, Bic és Lukács Rajmond még nem kötelezte el magát a váradiakhoz, amennyiben utóbbi visszatér a Bihar FC-hez, akár öccsével egy csapatban rúghatja majd a gólokat. Újdonság, hogy a csapat munkáját egy sportpszichológus, Dézsi Gyöngyi is segíti majd az új idényben. Gheorghe Ghiţ vezetőedző segítője Călin Cheregi, az utánpótlásnevelő-központ vezetője lesz, míg a kapusok felkészítését Andrei Florin végzi.

A Bihar FC kerete: Mădălin Smaranda, Călin Fildan, Ionuţ Pop, Sorin Indrieş – kapusok; Sergiu Bactăr, Răzvan Teşan, Raul Rada, Sergiu Mune, Daniel Tocuţ, Sas Kristofer, Mark Nichita, Vlad Brumaru, Roxin Andrei, Răzvan Chirodea, George Mangra, Octavian Botiş, Dan Negrea, Lengyel Márkoh, Marius Hosu, Cristian Ciobriş, Daniel Bota, Lőrincz Norbert, Marius Samuilă, Remus Paşca, Ionuţ Ban, Adrian Olariu, Lukacs Zsombor, Lukács Raymond, Novák Roland, Adrian Petricău, Florin Lazăr, Bogdan Ţoca, Sebastian Sfârlea, Florin Pop, Ovidiu Popa, Mădălin Popa, Alexandru Sorian, Răzvan Lupu, Dorin Mihuţ, Ovidiu Bic, Valentin Petricău. Adrian Hadăr mától csatlakozik az együtteshez.

A program szerint a csapat a Bodola-stadionban és a téglagyári pályán készül majd egészen július 24-éig, majd a Félixfűrdőn edzőtáborozik augusztus 3-áig. A klub vezetői már edzőmeccseket is lekötöttek: a Biharszentandrási Körös (július 27.), Borossebes (augusztus 3.), Harangmező (augusztus 10.) és a Szatmárnémeti Olimpia (augusztus17. és 24.), ám utóbbi gárdával nem lesz meccs, amennyiben a sorsolás folytán a bajnokság első fordulóiban találkoznak majd a piros-kékek. Előfordulhat, hogy a magyar kupagyőztes Debreceni VSC is ellenfele lesz majd a váradiaknak az alapozás során.

Boros Péter

Sport 1 Sport 2 (DSC_0711

Munkához láttak a piros-kék labdarúgók