Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sportprogramok a 10. EMI-táborban

Az Erdélyi Magyar Ifjak táborában az előadások és a koncertek mellett helyet kapnak a különböző mozgásformák, amelyek nemcsak kiváló szórakozást nyújthatnak, de a csapatépítő jellegük is fontos. A tábor területén működő sportpályák nagyszerű lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy nap mint nap sporttevékenységeken és versenyeken vehessenek részt a táborozók, emellett első alkalommal szerveznek történelmi harceszköz-bemutatókat, illetve oktatást az augusztus 5–10. között zajló borzonti EMI-táborban.

SPORTPORGRAMOK

Íjászoktatás és verseny

Csakúgy, mint tavaly, idén is minden nap lehetőség nyílik kipróbálni az íjászatot, sőt, ha még valaki még nem kellőképp felkészült, bemutatón és szakszerű íjászati oktatáson is részt vehet. Idén is megszervezésre kerül az Erdély íjásza verseny, amelyre augusztus 9-én, szombaton kerül sor. A nevezési kritériumok a tavalyihoz hasonlóak, azaz a versenyen pusztai íjakkal és hozzá illő madártollas favesszővel lehet részt venni. Az indulókat lehetőleg az íjukhoz megfelelő történelmi viseletben várják, de a ruházat nem feltétele a részvételnek.

Közelharc

A pénteki napon a közelharcé lesz a főszerep, ugyanis kard- és botvívás oktatása, valamint botforgatás lesz a program. Az Arany Griff Rend közreműködésével középkori harcmodort és fegyverzetet bemutató előadást is megtekinthetünk. Emellett, újdonságként bekerült a programba a szakszerű ostoroktatás is.

Sportolási lehetőségek

A tábor ideje alatt lehetőség nyílik a sportversenyeken való részvételre és gyakorlásra, mint a foci, a lábtenisz, a tollaslabda, és a röplabda. Négy bajnokságra is sor kerül.

Túrák

A tábor területén zajló programokat kiegészítik a napi rendszerességgel szerveződő túrák, amelyek által a táborlakók megismerhetik a Gyergyói-medence nevezetesebb tájait, mint a Pricske-tető, a Kiscohárd, Tündérkert, a Csofronka és a Súgó barlang.

Népi sportjátékok

Szintén első alkalommal lehet kipróbálni az EMI-táborban a régi, sok helyen feledésbe merült népi sportjátékokat, mint a méta, vagy a hétkőzés. A hagyományos játékok versenyére is be lehet nevezni csapatokkal helyszínen.

Reméljük, mindenki megtalálja majd a neki megfelelő hagyományőrző programot, és őseink harceszközeit, illetve játékait is megismeri és kipróbálja majd a 10. EMI-táborban!