Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sörrel enyhítették a kánikulát

Az elmúlt hétvégén napközben még árnyékban is 40 fok köré kúszott a hőmérő higanyszála a megyeszékhelyen. A tikkasztó hőség elől sok nagyváradi a December 1 parkban szervezett sörfesztivál árnyékos standjainál keresett menedéket és poharanként négy lejért mért sörrel igyekezett enyhíteni a kánikula hatásait.

A park sétányai mentén az ország különböző pontjairól érkezett árusok kínálták eladásra portékáikat. A vásáron az ékszerektől a játékokig, a törökméztől a női melltartókig sok minden kapható volt. A gyermekeket és vállalkozó szellemű szüleiket pedig vidámparki atrakciók, légvárak, dodgem-autók, körhinták és egyéb kültéri játékok várták.

sorrel 1

A legnagyobb érdeklődés azonban természetesen a nagyszínpadi koncertek iránt mutatkozott, melyek sajnos – a szervezők rossz szokásához híven – idén is kizárólag a románajkú közönség igényeit vették figyelembe. A szórakozás azonban felhőtlenül zajlott. Péntek este folyamán a párszáz fős közönséget a Carbon együttes szórakoztatta, majd fellépett a What’s Up is, híres slágerével, a Taxival.

A szombati fellépők sorát a romániai Adelének kikiáltott Oana Radu nyitotta meg, majd a Direcţia 5 tartott fergeteges koncertet. A jelenlevők olyan fülbemászó dalokat kántálhattak együtt a formáció nagy öregjeivel, mint a Forever love, a Dac-ai şti vagy a De unde vine. A vasárnapi programban pedig a népzenei stílust képviselő szólóénekesek és együttesek fellépése mellett favágó-bemutató is szerepelt.

Sz. G. T.