Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sorok a határnál

Több kilométeres kocsisor alakult ki a határátkelőknél Románia irányába, a várakozási idő több óra – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a rendőrség honlapján vasárnap. Az érintett határszakaszon kialakult helyzet előreláthatóan több napon át tart – írták a police.hu oldalon, amelyen rendszeresen közzéteszik az aktuális várakozási idő, számolt be az MTI.

szigoritott

Olvasóink már szombaton is többórás várakozási időt jeleztek. A Területi Határrndészti Felügyelőség közleményében kérte: Bihar megyében a Bors–Ártánd határátkelő mellett használják a kisebb átkelőket  (Szalonta-Méhkerek, Érmihályfalva-Nyírábrány, Székelyhíd-Létavértes) is. A határrendészetnél a 0219590-ás telefonszámon várják az átkelések során tett észrevételek bejelentését.

A karácsonyi ünnep alkalmából a külföldön dolgozó nagyszámú vendégmunkás hazalátogat Romániába, illetve mellettük sok külföldi a téli vakációjából szeretne eltölteni néhány napot az országban. A határrendészet erői fel vannak készülve az érkezőkre, és mindent elkövetnek, hogy csökkentsék a határátkelőhelyek zsúfoltsága okozta fennakadásokat, a hosszas várakozási időt, amely az alapos ellenőrzések elkerülhetetlen velejárója, áll a közleményben.