Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sokba kerül a Kálvária-domb

Módosították Nagyvárad költségvetését a városi önkormányzati képviselőtestület csütörtökön megtartott júniusi ülésén.

cof

A módosítás során némi vitát váltott ki, hogy újabb egymillió lejt különítettek el a Kálvária-domb (Gomba) felújítására, miután márciusban már 1,2 millió lej különítettek el ugyanerre a célra. Kis Gábor, az RMDSZ tanácstagja hozzászólásában elmondta, a bizottsági ülésen is kérte, állapítsák meg, ki a felelős az uniós támogatásából rendbe tett és az első komolyabb esőzősnél tönkre ment domboldal megcsúszásáért, melyen jelenleg is dolgoznak.

Egyebek mellett a Bihorul Sportiskola kapott 14,7 ezer lejnyi támogatást különféle vállalatoktól, a Bétel Pünkösdista Líceum pedig 12,29 ezer lejt magánszemélyekről. Gavril Curteanu Municípiumi Kórház 283,9 ezer lejjel módosította saját büdzséjét az egészségbiztosító pénztárakkal kötött szerződések nyomán, a Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház pedig 1,4 millió lejjel, ebből 622 ezer lejt a váradi költésvetésből igényeltek az endoszkópiai laboratórium bővítésére.

(fried)