Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sokan mégsem vizsgáznak újra

Tegnap vizsgáztak le írásban a pótérettségire beiratkozott diákok. Mindazok a végzősök, akiknek a június-júliusi időszakban nem sikerült átmenniük valamelyik vizsga-tantárgyból, mától szóban is újra szerencsét próbálhatnak.

sokan megsem vizsgaznak

A pótérettségi vizsgaidőszaka augusztus 21-én, hétfőn kezdődött az írásbeli felmérőkkel: a hétfői román nyelv és irodalom vizsga után, kedden anyanyelv és irodalomból mérték fel a fiatalok tudását, szerdán a szakiránynak megfelelő kötelező, tegnap pedig a szakiránynak megfelelő választott tantárgyból kellett bizonyítaniuk a fiataloknak.

A Bihar Megyei Főtanfelügyelőség (IŞJ) adatai szerint a vizsgákra beiratkozottak és a vizsgára jelentkező fiatalok száma között jól észlelhető eltérés mutatkozik, hiszen az előbbiek 17, illetve 19%-a hiányzott a hétfői és a szerdai próbákról. Az adatok százas nagyságrendű eltérést mutatnak, tehát például a szerdai vizsga esetében a 715 beiratkozottból 142-en hiányoztak.

Az iskolapadból kikerült fiatalok ma és hétfőn román nyelv és irodalomból tehetik le szóbeli pótvizsgáikat, jövő héten pedig a következő program szerint bizonyíthatnak: augusztus 28-án (hétfőn) anyanyelv és irodalomból, augusztus 29-én és 30-án (kedden és szerdán) elektronikus képességeikből, augusztus 30-án és 31-én (szerdán és csütörtökön) pedig idegen nyelvből.