Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sokakat vonzott a virágkarnevál

Az idén is nagy sikert aratott a váradiak körében az a néhány látványos virágkocsi, amelyet a debreceni virágkarnevál karavánjából a határ innenső oldalára is átküldtek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepet követően.

A színpompás alkotások csütörtök délután menettáncosok, mesefigurák, zenekarok, néptáncegyüttesek és rendőrök kíséretében vonultak végig a városon egészen a Nagyvásártérig (ma December 1 park). A díszes menetnek különleges momentumát jelentette, amikor a Téglavető (ma Dacia) és a Vitéz (ma Decebal) utcák kereszteződésénél levő körforgalomnál háromszáz héliumos léggömböt röpítettek magasba a szervezők.

sokakat (4)

sokakat (7)

Rajzfilmfigurákkal és szépséges „virágtündérekkel” fotózkodhattak a legkisebbek

A virágkocsik öt óra tájékán parkoltak le a Nagyvásártéren színes gyűrűt alkotva az ismeretlen katona szobra körül, ahol a megyeszékhely publikuma több mint három órán keresztül csodálhatta, fotózhatta azokat. A népmesei jeleneteket, a szent koronát, őslényeket vagy éppen a földönkívülieket ábrázoló, virággal kirakott alkotások elsősorban a gyermekek tetszését nyerték el, de tény, a legfiatalabbtól a legidősebb korosztályig többszáz nagyváradi pózolt és fényképezkedett a kocsiknál csütörtök este.

sokakat (8)

Számos ifjúsági fellépés tarkította a karnevál programját

sokakat (9)

Radics Gigi többszázas közönséget nyűgözött le Váradon

Ez idő alatt a szakszervezetek művelődési háza előtt felállított színpadon sorra követték egymást az egyéni és csoportos fellépések. A programot fél hattól két román és három magyar néptáncelőadás nyitotta meg. Színpadra lépett a nagyváradi Crişul, a révi Moşuţ, a micskei Görböc, a magyarremetei Kéknefelejcs és a mihályfalvai Nyíló Akác néptáncegyüttes. A műsorban ezt követően fellépett még a Mystique mazsorett-csapat Varga Friderika vezetésével, a Phoenix mazsorett-csapat Posszert Tímea vezetésével, a székelyhídi Tini Dance, a Korál mazsorett-csapat Kor Nóra vezetésével, valamint a Unique Dance Studio és a Replay Dance csapat táncosai, illetve a nagyváradi Sunshine ritmikus gimnasztika csapat Szabó Tímea vezetésével.

Az est a 2012-es Megasztár-győztes, Radics Gigi és a nagyváradi Denisa Moşincat koncertjével zárult.

Sz. G. T.