Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sokakat érdekelt a koreai kultúra

Nagyszámú közönséget vonzott a szakszervezetek művelődési házába a Dél-koreai nagykövetség és a koreai befektetők közössége szervezésében megvalósult Korean Night elnevezésű rendezvény, amelynek célja az volt, hogy a nagyváradi publikum testközelből is megismerhesse azokat a hagyományos koreai öltözékeket, ételeket, amelyekkel ezidáig főként csak televíziós sorozatokban találkozhatott. Az eseményen köszöntőbeszédet mondott Hyo-Sung Park, a Koreai Köztársaság bukaresti nagykövete, a nagyváradi Shinheung gyár vezérigazgatója, Claudiu Pop prefektus, valamint Ioan Cupşa parlamenti képviselő.

Sokakat 1

Sokakat 2

A hivatalos köszöntőket követően a hanbok elnevezésű koreai népviselet bemutatójával vette kezdetét az est kulturális programja, amely Réthi Brigitta szervezésében koreai zenei bemutatót, a nagyváradi King Do SK jóvoltából tae kwon do bemutatót, valamint olyan hagyományos táncokat is magába foglalt, mint például a Jip-csum. Az előadás után a résztvevők a kultúrház előcsarnokában koreai ételkülönlegességeket is megkóstolhattak. A kulináris kiállítás többek közt pikáns szószos, zöldséges kimcshít, édesburgonyából készült csapcshét, marinált sertéshúsból készült pulgogit és marhahúsos szandzsokot is felvonultatott.

Sokakat 3 (HA FEER!!!)

Sokakat 4

A Koreai est keretében Tóth István fotóművész 40 tematikus fényképét is kiállították, amelyeket 2011-es Dél-Koreai látogatása során készített. A tárlatot ugyanakkor kiegészítette Vasile Paladean ukrajnai fotóművész két alkotása is. A tárlatnyitó keretében az Euro Foto Art Egyesület, valamint a Tavirózsa Fotóklub elnöke, Tóth István egy színes fényképalbumot nyújtott át Hyo-Sung Park nagykövetnek, amelyet 2011-ben adtak ki a különböző népszokásokat bemutató koreai fotókiállítás kapcsán, amely a fotóklub elnökének felvételei mellett Il Tae Lim koreai, valamint Takashige Kumamtoto japán fotóművész alkotásait vonultatta fel. A tárlatnyitót Thurzó Sándor József brácsaművész koreai zenével tette különlegessé, amellyel lenyűgözte Hyo-Sung Park nagykövetet.

Sz. G. T.