Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sok volt az ittas vezető

Sok kihágást jegyeztek a közlekedési rendőrök Bihar megyében az ötnapos “minivakáció” idején tartott razziákon. Szűz Mária Menybemenetelének ünnepe, augusztus tizenötödike három éve hivatalos munkaszüneti nap Romániában, így kihasználva a nyári szabadnapokat sokan kelnek útra, kirándulni. Az ünnepnapokon a közlekedési rendőrség fokozott módon ellenőrizte a megye útjait. Nagyon sok volt a gyorshajtó és az ittasan volán mögé ülő gépkocsivezető az elmúlt napokban. Összesen 425 esetben bírságoltak a rendőrök Bihar megye területén az ünnep ideje alatt, a kirótt pénzbüntetések végösszege 189 505 lej. Ötvenhat gépkocsivezetőtől bevonták a jogosítványát is különféle közlekedési kihágások miatt. A megyében a minivakáció során 29 koccanásos balesetet jegyeztek, és 25 esetben riasztották a rendőrséget más bűncselekmények (rendbontás, csendháborítás, lopás) miatt.

sok volt

A Bihar Megyei Mentőszolgálatnál szerencsére eseménytelenül teltek az ünnep napjai, tudtuk meg Dr. Liciniu Ventertől. A mentőorvosokhoz nem érkezett be sem több, sem súlyosabb eset a megszokottnál.

A Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) sajtószóvivője Horia Cheregi lapunk kérdésére elmondta, hogy őket sem riasztották semmilyen súlyos tűzvészhez az ünnep idején. Egy tarlótóz történt hétfőn, de a helyszínre érkező tűzoltóknak percek alatt sikerült eloltaniuk a lángra kapott száraz aljnövényzetet.

(szőke)