Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sok volt a tűzeset

Több tűzeset történt a megyében az elmúlt héten, derül ki a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleményéből.

Január 22-én Váradcsehibe, 23-án Szalárdra riasztották a tűzoltókat, mindkét esetben lakóépületek gyulladtak ki. A váradcsehi tűzeset az eddigi vizsgálatok szerint a rosszul takarított, eldugult kémény miatt történhetett, míg a szalárdinál az okozta a bajt, hogy a kályhából kikotort hamut és parazsat gyúlékony anyag mellé dobták ki. Mindkét esetben sikerült hamar elfojtani a tüzet, személyi sérülés nem történt.

sok volt

Hétfőn délután a váradi Rampei utcában gyulladt ki egy raktárnak használt fabódé. A tűzoltóknak itt is sikerült megfékezniük a lángokat, mielőtt azok tovaterjedhettek volna. A vizsgálatokból kiderül, hogy valószínűleg egy eldobott, égő cigarettacsikk okozta a bajt. Január 22-én Farkaspatakon (Lupoaia) gyulladt ki egy háztető, itt is az eldugult kémény miatt keletkezett a tűz. A lakóépület teteje teljesen leégett, mire a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat.

Január 25-én a váradi Kinizsi Pál (Ioan Cantacuzino) utcában keletkezett tűz egy első emeleti tömbházlakásban. A tűz során keletkezett sűrű füst miatt a helyszínre érkező tűzoltók ideiglenesen evakuálták a tömbház lakóit az épületből. Mint kiderült, egy égve felejtett gyertya okozta a bajt, ennek lángja harapózott el a szobában, és terjedt át a többi helyiségre. A lakás berendezésének egy része elégett, és egy másfél éves kisgyereket füstmérgezés miatt kórházba kellett szállítani.