Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sok az ingyenes hely a PKE-n

Megkezdődött a beiratkozás az őszi felvételikre a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE). Fontos megemlíteni azt, hogy vannak még tandíjmentes helyek alap- és mesterképzésen is, nyáron csak a reklámgrafika szakon teltek be a tandíjmentes helyek. Beiratkozhatnak a közgazdasági tanszék a bank és pénzügyek vagy a turisztikai szolgáltató egységek gazdaságtana karjaira. A mesterképzések esetében már csak zene és idegenforgalmi gazdálkodás szakon vannak ingyenes helyek.

sok az ingyenes hely

Az egyetem alapszakjaira szeptember 20-ig, mesterképzésre pedig 22-ig lehet, az egyetem titkárságán, a Teleki (ma Primăriei) utcai épületben, ugyanitt szolgálnak további tájékoztatással is. A beiratkozáshoz szükséges az érettségi diploma, orvosi igazolás, születési bizonyítvány és személyi igazolvány másolata, valamint a beiratkozáskor igényelhető típuskérvény. A mesterképzésekre való iratkozás esetében az eredeti egyetemi diplomát is be kell vinni. A beiratkozás ára 50 lej.

A felvételi vizsgákat tartják meg. A sikeren felvételizők ugyancsak szeptember 21–23. között anyakönyveztethetne és elfoglalhatják helyeiket. Az anyakönyvezés minden szak esetében 120 lejbe kerül.

Vincze-Nagy Anikó