Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

SMS-ben kommunikál a RER

Annak érdekében, hogy elősegítse a szelektív hulladékgyűjtést, a RER Ecologic Service köztisztasági vállalat már egy éve bevezetett egy ingyenes rendszert, amely a mobiltelefonra küldött szöveges üzenetben értesíti a felhasználókat az újrahasznosítható szemét begyűjtésének időpontjáról – vagyis hogy mikor vigyék ki a sárga zsákokban tárolandó szárazhulladékot a kapu elé, az utcára. A rendszert azonban egyelőre csak a RER klientúrájának fele használja. Ennek legfőbb oka, hogy a RER-nél regisztrált előfizetők közül több tízezren nem jelentették be telefonszámukat a szolgáltató irányába.

reres napkepe

A szolgáltatás révén a magánházban lakó felhasználók vasárnap, vagy csütörtökön szöveges üzenetben emlékeztetőt kapnak a RER-től arra vonatkozóan, hogy másnap ne felejtsék el kitenni a kiválogatott hulladékot az ajtó elé. Az ingyenes szolgáltatás révén ugyanakkor a felhasználókat arról is értesítik, hogy mikor és mennyit kell befizetniük a szemételvitelért.

Azoknak a felhasználóknak, akik szeretnének csatlakozni a RER sms-rendszeréhez, be kell jelenteniük a mobiltelefon-számukat a szolgáltatónál. Ezt több módon is megtehetik. Például a contracte@reroradea.roe-mail címre küldött elektronikus levélben, a név, lakcím és a klienskód megadásával (utóbbi megtalálható a RER számlákon), vagy telefonon a 0259-433.044-es számon, a 244-es melléket hívva.

Az utolsó, és talán legkézenfekvőbb metódus, ha a kliens kitölti a szükséges információkkal saját adatlapját a RER weboldalán (www.reroradea.ro) ahol egyébként nyomon követhetők a kifizetett és kifizetetlen számlák is.

Sz. G. T.