Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Slag, cső, tömlő, légző vagy lélegeztető készülék

Az első olvasatra ijesztőnek tűnő cím egy hétvégi rendezvénynek a főbb fogalmai. Nem nyelvtan óra volt, hanem a szalacsi önkéntes tűzoltóegylet tagjainak újabb fázisába ért képzése.

A több mint 140 éve alapított szervezet személyzete legutóbb tavaly ősszel gyűlt össze, szintén a Komáromi Udvarházban, hogy részt vegyenek az akkor még főleg csak elméleti oktatásban. Akkor ugyanis az önkormányzat egy kis, négykerék-meghajtású géphez jutott, amelynek a legfőbb erénye az, hogy szerkezetéből adódóan gyorsan, változó terepviszonyok mellett is hamar célba tud érni.

Fotó: Szalacs község Facebook-oldala

Fotó: Szalacs község Facebook-oldala

A szombati találkozó egyik apropóját éppen az adta, hogy a kis autót túllépve immár nagy, ha úgy tetszik, teljesen ép és normális tűzoltóautóhoz jutott hozzá az önkormányzat. Azonban ennek a masinának a működtetéséhez olyan emberekre (is) szükség van, akik azt megfelelően használni tudják. Így a tavaly őszi képzést kiegészítve és arra építve ezúttal a nagyobb kapacitású gépről, az azon levő fecskendőtípusokról, tömlőkről esett szó. Az elméleti képzésnek része volt a tárgyak, eszközök pontos megnevezése és azok típusai. Merthogy tömlőből is többféle van, mint ahogyan a csatlakozóknak is számos fajtája és ezek használata függ attól, hogy éppen milyen jellegű beavatkozásra van szükség. Ahogyan a múltkor, most is a Békés megyei önkéntesek vezetője, Csóka Károly és kollegája, Molnár Erik voltak azok, akik hasznos tanácsokkal látták el a szalacsi és környező településekről érkezetteket.

Az elméleti instrukciók után a gyakorlatiasabb rész következett. Az új gépet körülállva figyelték azt, hogy melyik felirat mit jelent, melyik kar mit hoz működésbe. Ezután újra feltöltötték vízzel az autót és ekkorra már nagyjából mindenki tudta, hogy mi a dolga abban az esetben, ha valahol a településen tűz ütne ki. Miután megszívta magát vízzel a gép, a falu határában két kisebb szalmabála volt az, amivel meg kellett küzdeni. Ezzel persze nem volt sok gond és ez remélhetőleg már így is marad. Ugyanis egy több ezer eurós, import tűzoltóautó nem olcsó dolog, de ha ezzel már csak egy tüzet is el lehet oltani vagy megfékezni úgy, hogy az épületben ne keletkezzen komolyabb kár, akkor máris megérte az árát. Ugyanúgy a belefektetett időt is, amit az önkéntesek adnak hozzá.

Az új tűzoltókocsit 8000 euróért vásárolta az önkormányzat teljes felszereléssel egy székelyföldi településről. A két község között pedig a magyarországi Csóka Károly volt a közvetítő.

Szűcs György