Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sítáborban a bihari cserkészek

A Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) minden év január-február folyamán több turnusban szervez sítábort Aranyoson. Az elmúlt héten a paptamási 5-ös számú Diószegi Dezső, a margittai 8-as számú Pálffy Károly, illetve a szentjobbi 9-es számú Szent István Király Cserkészcsapat tagjai vettek részt négynapos táborban.

sitaborban

Az első nap a szokásos csapatépítő játékkal telt, ismerkedésre azonban nem volt szükség, hiszen a három település cserkészeinek nem ez volt az első közös táboruk, régi jó barátként köszöntötték egymást. A baráti, testvéri hangulatot látva kijelenthető, hogy nem is az utolsó közös tábor. Második és harmadik nap a vertopi sípályán tanulhatták és gyakorolhatták a síelést a cserkészek, akinek pedig úgy tartotta kedve, szánkózott, vagy épp hócsatázott. Nem maradhatott el a cserkészek életmódjához tartozó reggeli torna a friss hóban, valamint a reggeli és esti ima sem. Utolsó este a vezetők egy kis meglepetéssel álltak elő a cserkészeknek. Az elmúlt évek valamennyi táborában készült képekből tartottak kivetítést. A régi emlékek felidézése szemmel láthatóan örömet, derültséget váltott ki a részvevőkben. Végezetül játék- és filmesttel zárták a tábort.

Az utolsó nap a pakolás, búcsúzkodás napja, de a közös fotó ekkor sem maradhatott el. Köszönet illeti a három település csapatainak vezetőit, Major Lóránt paptamási, valamint Seres Miklós és Ibolya szentjobbi és Tőtős Norbert margittai cserkészparancsnokok munkáját, akik nem kis felelősséget vállalnak táborról táborra, annyi gyermek testi és lelki épségéért felelve.

Jó munkát, cserkészek!

BICSISZ sajtószolgálat