Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sírkerttakarítás Bélfenyéren

Ha ismeretlen helyen jár, és meg akarja tudni, hogy annak lakói hogyan őrzik, ápolják elhunyt elődeik emlékét, nézze meg a temetőben található nyughelyeket – tartja a mondás. Ezt tartották szem előtt az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bélfenyéri képviselői is – élükön Zahari Jakab elnökkel –, akik a Balázs Lajos által vezetett helyi mintásokkal kiegészülve karbantartási munkálatokat végeztek a település temetőjében – adta hírül az EMNP Bihar megyei sajtószolgálata. A részvevők véleményük szerint a temetőben tűrhetetlen állapotok uralkodtak, ráfért már a nagytakarítás. A múlt tehát akcióba lendültek, ki láncfűrészt, ki baltát, ki pedig vasvillát ragadott, így alig néhány óra alatt sikerül megtisztítani a temetőt a bozótostól.

Sirkert 2

A részvevők máris megállapodtak abban, hogy még húsvét előtt megismételik akciójukat, sőt ezentúl rendszeresen gondolni fognak a sírkert rendbetételére. „Mindezt becsületbeli kötelességünknek érezzük, hiszen vannak olyan sírhelyek, amelyeket senki sem gondoz, mivel minden hozzátartozó eltávozott az öröklétbe. Sokan távol élnek szülőfalujuktól, nincs módjukban az elhunytak sírhelyeit gondozni” – hangsúlyozták a résztvevők, akik példával szolgálnak más települések előtt. Akik tisztelik, becsüli az előttük járókat, azoknak van mire építeni jelent és jövendő – vallják.

Sirkert 1