Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sima brazil győzelemmel kezdődött a Konföderációs Kupa

A házigazda brazil válogatott félgőzzel is magabiztosan nyert a japánok ellen a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa nyitómérkőzésén.

A találkozó előtt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke mondott megnyitóbeszédet, de őt és a mellette helyet foglaló Dilma Rousseff brazil államfőt is kifütyülték a szurkolók. Az összecsapást megelőzően több száz tüntető tiltakozott a sportesemény megrendezése ellen. A rendőrök könnygázt vetettek be és szétoszlatták a tömeget, nyolc embert őrizetbe vettek, az összetűzésben pedig 27-en szenvedtek könnyebb sérüléseket.

A találkozó előtt a FIFA bejelentette, hogy a torna előtt elvégzett doppingvizsgálatok mindegyike negatív volt. A FIFA a nyolc résztvevő válogatott összes játékosát ellenőrizte a kupa rajtja előtt. A futballtorna A csoportjában Brazília, Japán, Mexikó és Olaszország, a B-ben Spanyolország, Tahiti, Nigéria és Uruguay szerepel. A mérkőzéseket Brazíliaváros mellett Rio de Janeiróban, Belo Horizontében, Recifében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.

A nyitómeccsen a Selecao már a harmadik percben megszerezte a vezetést Neymar bombagóljával, a második félidőből pedig szintén két perc telt el, amikor Paulinho kettőre növelte a brazilok előnyét. A 3-0-s végeredményt a csereként beállt Jo állítottba be a 93. percben.

A második napon az olasz válogatott egy góllal nyert Mexikó ellen, míg a spanyol válogatott nagyon magabiztos játékkal verte Uruguayt

Eredmények:

Olaszország-Mexikó 2-1 (1-1)
gól: Pirlo (27.), Balotelli (78.), illetve J. Hernandez (34., 11-esből)

Spanyolország-Uruguay 2-1 (2-0)
gól: Pedro (20.), Soldado (32.), illetve Suárez (88.)

 A további program, hétfőn: Nigéria–Tahiti, szerdán: Brazília–Mexikó (21.50, M1), csütörtökön: Olaszország–Japán (0.50, M1), pénteken: Nigéria–Uruguay (0.50, M1), szombaton: Olaszorzág–Brazilia (21-15, M1), vasárnap: Japán–Mexikó (0.35, M1, felvételről), Nigéria–Spanyolország (21.15, M1).