Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikert aratott a református ifjak előadása

Közel százötven érdeklődő tekintette meg a váradvelencei református gyülekezet ifjúsági színjátszócsoportjának előadásában a Valaki járt itt című háromfelvonásos darabot. Jerome Klapka szerzeménye a nagyvárad-velencei római katolikus kultúrházban került bemutatásra vasárnap, Farkas Antal református lelkipásztor rendezésében. A múlt század elején íródott darab mondanivalója olyan aktuális, hogy akár napjainkban is játszódhatott volna.

Sikert (4)

A fiatalok körülbelül másfél órás produkciójuk során egy panzió, és a benne élők hétköznapjait keltették életre a nézőközönség előtt, egy szűk, mégis átfogó közeget, amelybe az egész világ belesűrűsödött.

A karakterek tele voltak esendőséggel, rosszindulattal, s az intrikák hosszú sora elszabadulni látszott, mígnem egy új szereplő megjelenése mindent megváltoztatott. A rejtélyes, és ugyanakkor mindenki számára ismerősnek tűnő személy különleges jellemével és az igazság könyörtelen hangoztatásával arra késztette a többi karaktert és egyben a nézőközönséget is, hogy átértékeljék életüket, felismerjék valós önmagukat, illetve azt, akivé válhatnak. A sikeres előadást követően a résztvevők adományokkal támogathatták az ifjúság missziós munkáját.

Szombati-Gille Tamás