Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeresek voltak a jótékonysági tanszergyűjtések

Bihar megye több településén indult gyűjtési akció azért, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerek jusson hozzá az iskolakezdéshez szükséges tanszerekhez. Nagyváradon, Biharon, Hegyközkovácsiban, Nagyszalontán és Érmihályfalván is szép számban gyűltek össze füzetek, írószerek, hátizsákok és rajztömbök, ezért a kezdeményezők szeretnék továbbvinni, és minden évben megrendezni a gyűjtést.

sikeresek voltak 1

Bihar megye öt településén közel száz hátrányos helyzetű diák kezdi a tanév első napjait a megszokottnál nehezebb hátizsákokkal, melyekbe az augusztus közepén elindult gyűjtési akciónak köszönhetően csempésznek be – többnyire tanáraik – nélkülözhetetlen tanszereket.

Nagyváradon az RMDSZ helyi nőszervezetének elnöke, Széll Gabriella irányította a gyűjtést, amely jelenleg még tart, és a hétvégén zárul. Az adományokból összeállított csomagok húsz gyerekhez fognak eljutni, akiket az egyházak segítségével választanak ki minden egyes körzetből, és mindenkinek személyesen viszik el az ajándékokat. Biharban Nagy Pető Réka tanügyi tanácsos kezdeményezésére szeptember 18-án, vasárnap 18 órakor adják át a csomagokat a kultúrház épületében Nagy Gizella polgármesternek, a tanügyi bizottság tanácsosainak és a helyi iskola igazgatónőjének, Popovici Magdolnának a jelenlétében (a kovácsi gyerekek csomagjait Nagy Pető Réka személyesen viszi el nekik). Az adományok I–VIII. osztályos diákokhoz fognak kerülni: Biharon 25, Hegyközkovácsiban 20 gyerek kap csomagot.

Érmihályfalván, ahol múlt szombaton zárult le a gyűjtés, Turucz Mária, a helyi nőszervezet elnökének kezdeményezésére 30 I–IV. osztályos gyerek fog csomagot kapni. Hogy pontosan kik, arról tanítónők és talán osztályfőnökök is fognak dönteni.

Nagyszalontán a helyi RMDSZ iroda titkára, Horváth Péter közölte, hogy a gyűjtés péntekig tart, és az adományokat nem csomagonként osztják ki, hanem mindet átadják az Arany János Elméleti Líceumnak, és legkésőbb a hónap végén a pedagógusok osztják szét az iskolaelőkészítő, illetve az I–IV. osztályok kiválasztott diákjai között.

Szamos Mariann