Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres volt az interaktív előadás

Fehér díszlet és fehérruhás színészek fogadták a Balogh Attila rendezésében bemutatott A hetedik lépcsőfok című előadás nagyváradi premierjének közönségét pénteken az Árkádia Bábszínházban. A játéktér ennek megfelelően helyet hagyott a nézői képzelőerő szárnyalásának, vagy ahogy a közönséget folyamatosan animáló színművésznő, Keresztes Ágnes fogalmazott, felét képezte csak a fizikai tér, a másik fele pedig fantáziából állt.

sikeres 2

A fellépő színészek az előadás folyamán szóval és gesztusok révén többször is közvetlen módon megszólították a nézőket, akik gyakorlatilag részeseivé váltak a produkciónak és több ízben is hatalmat kaptak a cselekmény befolyásolására. Az előadás egészét a Hrabal műveire jellemző életöröm járta át, de az emberi érzelmek végletei között hömpölyögve végigvezetett az egyetemes emberi életút jellegzetes momentumain, fanyar humorral mutatva rá egy-egy élethelyzet abszurditására.

Az improvizációt sem nélkülöző produkciót hosszas tapssal jutalmazta a bábszínház nézőterén összegyűlt népes közönség. Az előadás legközelebb január 21-én, szerdán lesz megtekinthető.

Sz. G. T.

sikeres 1