Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres volt az első IMPRO tánctábor

Július 20–24. között első alkalommal rendezték meg az IMPRO Tánc és Zene Egyesület által szervezett Intenzív társasági tánctábort a nagykárolyi strandon. A tábor főszervezőjétől, Szabó Róbert Csabától megtudtuk: a tábor célja, hogy a nyárral és a jó meleggel – amiből bőven kijutott – együtt járó strandolást ötvözze egy olyan közösségépítő tevékenységgel, mint a társasági tánc. Azt is megtudtuk, hogy a strandolás és a táncolás mellett első két nap volt gasztronómiai program, ahol a táborozók közösen készíthették el az ebédet, és voltak, akik szabadidejükben társasjátékoztak, illetve városnézésre és kastélylátogatásra is sor került, továbbá esténként közös filmnézés is volt.

sikeres (3)

„Mivel intenzív képzésről volt szó, ezért napi hat óra tánccal igyekeztünk fejleszteni a jelentkezők tánctudását, mozgáskoordinációját, zenei, ritmikai és non-verbális készségét, na meg a meleggel szembeni tűrőképességét… Én úgy vettem észre, hogy a táborozók nagyon jól érezték magukat, hiszen az időjárás kegyes volt hozzánk, a változatos programokkal pedig igyekeztünk mindenkinek a kedvére tenni. Most egy kisebb létszámú csoporttal indítottuk útjára táborunkat, de az itt elért pozitív visszajelzések után szeretnénk és reménykedünk abban, hogy a jövőbeli táborainkra még többen fognak jelentkezni” – árulta el a főszervező.

A tábor bár pénteken már véget ért, szombaton este egy hagyományos „imprós bankettel” zárult a nyári esemény az Ady Endre Líceum dísztermében. Az rendezvényen külön köszönetben részesítette az egyesület elnöke a szervezőket, valamint a Communitas Alapítványt és az Ady Endre Líceum vezetőségét, akik segítsége nélkül nem valósulhattak volna meg az események.

Sz. B.