Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres volt az állásbörze

Az iskolapadból kikerült fiataloknak – diákoknak, egyetemistáknak – szervezett pénteken délelőtt állásbörzét a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM). A váradszőllősi lakónegyedben, a Trade Center központban 80 cég több mint 1700 munkahelyet kínált a munkakeresőknek.

Nagy volt az érdeklődés, és többségében fiatalok érkeztek munkahelyet keresni, ám Békési Csaba, az AJOFM vezérigazgatója hangsúlyozta, ez a börze nyitott minden korosztály számára. Sokan a külföldi munkalehetőségek iránt érdeklődtek– sokan Angliába mennének dolgozni –, s mint néhány álláskereső fiatal kérdésünkre, hogy miért pont külföldön szeretnének munkát vállalni, elmondta, azért, mert ott nagyobb lehetőséget látnak abban, hogy a jövőjüket megalapozzák.

sikeres 2

Egyébként az állásbörzén több mint 800 látogató volt jelen. Békésitől megtudtuk, hogy 983 egyéni interjú zajlott le, ami azt bizonyítja, hogy voltak olyan munkakeresők, akik több cégnél is letették önéletrajzukat, közülük 223 személyt választottak ki egy újabb állásinterjúra, alkalmazásra.

A legkeresettebb munkahelyeket az egyetemi végzettségűeknek kínálták. Sok felsővégzettségű fiatal érkezett a börzére, számukra körülbelül 250 munkahelyet ajánlottak. Ezekre igen sokan jelentkeztek is. Az igazgató újdonságként emelte ki, hogy Temesvárról és Aradról is érkeztek vállalkozók a Bihar megyei állásbörzére. A temesvári és az aradi munkáltatók elmondásuk szerint még nem vettek részt hasonló állásbörzén, így szeretnének máskor is eljönni hozzánk, annak ellenére, hogy Biharban nincs kirendeltségük – tudtuk meg Békési Csabától.

Sükösd T. Krisztina