Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres volt a vízilabda gálameccs

Sikeresnek bizonyult a Nagyváradi Progress SK (edzők Christian Şandor és Cristian Băcuţ) által szervezett vízilabda gálameccs, amelyen egy beteg kisfiúnak gyűjtöttek adományokat.

Progress polomeccs

A fedett uszodában megtartott eseményen Vladimirnak, egy genetikai rendellenességekkel (Angelman kór) született kisfiúnak próbáltak segíteni a Progress SK tagjai. Vladimir felépülésére van esély, de a gyógykezelés igencsak költséges, ezért is örömteli tény, hogy elkelt mind a 60, az alkalomra nyomtatott póló (a szervezők 30 lejes felajánlásért adtak egy-egy mezt a résztvevőknek).

Gólokban gazdag meccsel jótékonykodtak a legifjabb váradi vízilabdázók

Gólokban gazdag meccsel jótékonykodtak a legifjabb váradi vízilabdázók

A gálameccsen, a Progress SK ifjú csemetéi mérték össze rátermettségüket a váradi póló „csillagaival”, de azt is mondhatnák, nagy öregjeivel, hiszen a csapatban olyan volt kiválóságok kaptak helyet, mint Marcel Hasas, Mircea Mălai, Lajos Hegyesi, Dan Codilă, Lajos Boros, Cristian Băcuţ, Sorin Gabor, Mircea Martin, Mircea Fürtös, Sebastian Oltean vagy a még mindig aktív Ghiţă Dunca. Utóbbi a kilencszeres bajnokcsapat VSK-Digi kapitánya. A gálameccset mégis a harcos fiatalok nyerték 17–16-ra. Az első negyed 5–5-re zárult, a másodikat az ifjú titánok nyerték 8–6-ra, a harmadikban a csillagok csillogtak (5–4), de nem sikerült fordítaniuk. A Progress SK-ban nyolc és 12 év közötti tehetségek kaptak helyet, közülük Ronald Gavriş, Ionuţ Meşter ésRareş Less kétszer, Luca Cărăman, Richard Orsos, Matei Sever, Cosmin Popa, Takács Márk, Bogdan Popa, Luca Drăghici, David Stoica, Patrik Hadade, Raul Ghitea és Luca Puie pedig egyszer volt eredményes. A nagy öregek közül Mircea Martin nyolcszor, Cristian Băcuţ hatszor (a Progress SK egyik edzője ezúttal ellenfélként találta szembe magát tanítványaival), míg Mircea Mălai és Sorin Gabor két-két gólt lőtt.

Az adományok rendkívül jól jönnek a beteg kisfiú családjának, mivel a gyógykezelés napi 50 és 100 lej közötti összeget emészt fel, tudtuk meg a szervezőktől. A gálameccset követően évzárót tartott a Progress SK.