Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Sikeres volt a kezdés

Monica Lăzurean-Gorgan rendező válaszol a kérdésekre

Monica Lăzurean-Gorgan rendező válaszol a kérdésekre

Augusztus 4-én, pénteken kezdődött az idei Oradea Summer Film (OSM) a várkertben. Az első bemutatott film a nagyváradi születésű Monica Lăzurean-Gorgan többszörösen, határokon innen (Szeben) és túl (Szarajevó, Bécs) is díjazott alkotása, a Doar o răsuflare (2016) volt, amelyet tavaly és idén is a legjobb dokumentumfilmként, alkotóját a legjobb rendezőként ismerték el. Az alkotásra sokan voltak kíváncsiak, és a hőség ellenére minden babzsák, szalmabála, függőágy és szék gazdára talált. A vetítés végén a jelenlévő rendezőnek feltett kérdések sem maradtak el. Monica Lăzurean-Gorgan többek között elmondta, hogy a hét éven át tartó forgatás költségeinek nagy részét saját maga állta, mivel Románia nem támogatja dokumentumfilmek készítését.

Fotók: Szombati-Gille Tamás

Fotók: Szombati-Gille Tamás

A másfél órás műsoridő alatt a közönség, pénztárcájához mérten hűsítő italokat, fagylaltot és rágcsálnivalót is vásárolhatott a rendezvény programja szerint nyitva tartó faházikókban. Az OSM augusztus 27-én zárul, kedden 21.30 órától a Next Karaván filmvetítéseivel folytatódik a program.

Szamos Mariann